Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KREĆE PROŠIRENJE

Prvi put u povijesti: Ukrajinka Tatjana je dvomilijunta putnica u splitskoj zračnoj luci

Zračna luka Split, Tatjana Kremen
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/9
26.09.2016.
u 16:23

Ravnatelj splitske zračne luke Lukša Novak očekuje porast prometa za oko 17 posto u odnosu na prošlu godinu

U splitskoj zračnoj luci u ponedjeljak je zabilježen dvomilijunti putnik ove godine, što je prvi put u 50-godišnjoj povijesti toga aerodroma.

Dvomilijunta putnica je Tatjana Kremen Ukrajine koja je u splitsku zračnu luku doletjela iz Münchena zrakoplovom Croatia Airlinesa.

– Očekujemo kako ćemo tijekom ove godine ostvariti promet oko 2,250.000 putnika što će biti porast prometa za oko 17 posto u odnosu na 2015. godinu – rekao je ravnatelj splitske zračne luke Lukša Novak.

Za kraj listopada on je najavio početak radova na proširenju putničkog terminala splitske zračne luke u što će se, po njegovim riječima, investirati 450 milijuna kuna, a radovi bi trebali biti završeni do ljeta 2018

Dodao je kako će prošireni putnički terminal povećati kapacitete splitske zračne luke te će kroz nju godišnje moći proći oko 3,5 milijuna putnika.

>> Vikend u splitskoj Zračnoj luci: Rekordnih 40.000 putnika

>> Zračna luka Franjo Tuđman od 2017. dobiva direktne letove za Peking

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije