Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oliver Jeffers napokon i na hrvatskom

Čarobne, iznimno maštovite slikovnice koje će najmlađi obožavati!

Oliver Jeffers
Foto: Profil knjiga
1/3
07.12.2016.
u 09:22

„Urnebesno smiješna i sjajna slikovnica“, „Jednom u milijun svjetlosnih godina nastane ovakva priča“, nizala su se oduševljenja struke ostvarenjima Olivera Jeffersa, iznimno talentiranog autora nagrađivanih slikovnica za djecu i odrasle.

Osebujan je to umjetnik čiji se kreativni radovi, osim u knjigama, mogu vidjeti i u galerijama diljem New Yorka, pa čak i na koncertnim nastupima popularne rock-grupe U2.

Jeffersove čarobne slikovnice „Pastele u štrajku“ i „Dug put kući“, koje podjednako obožavaju i djeca i odrasli, napokon su dostupne i na našem jeziku te vjerujemo da će brzo naći put i do vašeg srca.

Slikovnica „Pastele u štrajku“ bestseler je New York Timesa i dobitnica Amazonove nagrade za najbolju knjigu godine, a „Dug put kući“ prekrasno je ilustrirana i napisana priča kojoj ćete se iznova i iznova vraćati. U oba slučaja riječ je o raskošnoj demonstraciji talenta i mašte, o djelima koja na poseban način komuniciraju i s mališanima i s roditeljima. Ovo su slikovnice koje ćete, i nakon što ih vaši „mališani prerastu“, još godinama s ljubavlju čuvati na svojim policama…

Oliver Jeffers, Drew Daywalt: Pastele u štrajku

Foto: PR FOTO

Dječak Duncan želi bojiti. Ali kada otvori kutiju s pastelama, pronađe samo pisma koja sva poručuju isto: idemo u štrajk! Bež Pasteli dojadilo je živjeti u sjeni Smeđe. Plava se želi odmoriti od bojenja tolike vode, dok Ružičasta želi više posla. Zelena nema prigovora, ali Narančasta i Žuta međusobno ne razgovaraju. Što će Duncan učiniti? Drew Daywalt, kojemu je ovo prva slikovnica, i slavni ilustrator Oliver Jeffers smislili su šareni rasplet ove živahne i maštovite priče koja će djecu nasmijati i potaknuti da se na posve nov način poigraju pastelama. Urnebesno smiješna i spektakularna slikovnica!

Kupi knjigu

Oliver Jeffers: Dug put kući

Foto: PR FOTO

Bio jednom dječak koji je jednoga dana u ostavi pronašao zrakoplov… Nije pamtio da ga je ondje spremio, ali iz istih ga je stopa poželio isprobati i malo se njime provozati. Isprva je sve išlo kao po loju i zrakoplov se uspinjao sve više i više i više, sve dok odjednom motor nije zakašljucao ostavši bez benzina. Dječak je zaglavio na Mjesecu, ali nije bio sam… „Prekrasno ispričana, prekrasno ilustrirana priča“, napisali su u The Guardianu za ovu toplu i izuzetnu priču o dječaku i neočekivanom prijateljstvu na najneočekivanijem mjestu.

Kupi knjigu

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije