Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJI LIST + STRIP ZA SAMO 12 KN U PONEDJELJAK

Pročitajte nastavak priče o Jomaru – ratnom izviđaču iz plemena Hrvata koji otkriva novi dom

Strip
Foto: PR FOTO
1/5
22.07.2016.
u 12:40

U srpanjskom broju Strip revije Večernjeg lista očekuju vas, između ostalih, i stripovi njemačkog scenarista Petera Wiechmanna te sjajnih španjolskih crtača Josepa Guala i Juana Sarompasa

 U svome najnovijem ostvarenju ”Utočište za izgubljene snove” španjolski majstor stripa Alfonso Font na zabavan način razmatra pitanja koja se tiču svih nas: novac, ekologija, rat, rasizam, religija... O tome kako nikada ne bi trebalo suditi prema vanjskom izgledu, kao ni vjerovati prvom dojmu, prisjetit ćete se čitajući ovu fantastičnu, ali ljudski toplu priču kroz koju će vas povesti dječak Zo, njegov nekonvencionalni ujak Cyrus, zagonetna djevojčica Neznam i mala mudra sova Noctua. 

U srpanjskom broju Strip revije Večernjeg lista očekuju vas i tri epizode ratnog pustolovnog stripa ”Bubnjar Thomas” njemačkog scenarista Petera Wiechmanna i sjajnih španjolskih crtača Josepa Guala i Juana Sarompasa o krvavom  Tridesetogodišnjem ratu koji je započeo sukobom protestanata i katolika i zatim bjesnio Europom prvom polovicom 17. stoljeća. 

Tu je i drugi dio prve epizode povijesnog stripa ”Jomar” domaćih autora Milka Peka i Vladimira Davidenka o događajima iz 6. stoljeća – vremenu velikih promjena i početku kraja nekad blistavog Rimskog Carstva. Jomar, Slavenski ratni izviđač iz plemena Hrvata nadomak je otkriću zemlje koju će njegov narod naseliti kao novi zavičaj. 

Pročitajte i zanimljiv tekst cijenjenog talijanskog romanopisca, književnog kritičara, filozofa i profesora semiotike Umberta Eca na temu jednog od najpoznatijih američkih novinskih stripova ”Peanuts” čije likove (Charlie Brown, Snoopy, Lucy, Linus,...) već nekoliko godina možete pratiti na stranicama naše revije. 

Naravno, tu je i novi nastavak bizarnih ”Crnih priča”: tragična epizoda o nadobudnom misionaru u Africi i njegovoj promašenoj borbi za spas duša glađu napaćenog lokalnog stanovništva.  

Ne propustite novi broj Večernjakove strip revije samo u ponedjeljak u paketu s Večernjim listom za samo 12 kuna!

>>Originalne ilustracije iz stripa Tintin prodane za milijun eura

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije