Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
18.01.2017. u 12:53

Ne daju vidjeti skupo plaćenu odluku. Štite bivše vlade HDZ-a ili su solidarni sa SDP-ovima?

Skupo smo to platili, a ne daju nam da vidimo odluku!? Svaku od dvjestotinjak stranica arbitražnog pravorijeka po tužbi RH protiv MOL-a, porezni obveznici platit će više od milijun kuna jer su troškovi navodno, a čak ni to nam nisu rekli, oko 30 milijuna eura. Unatoč tomu, Plenkovićeva Vlada iz nekog razloga smatra da je dovoljno što su objavili da smo arbitražu izgubili te da je za psihu nacije bolje tu odluku kriti od očiju javnosti. Ili, možda politikantski bacati u arenu manje ili veće “komade mesa” kako bi se zadovoljile strasti publike koja je tko zna koji put u priči o Ini namirisala krv. Naime, svako malo iscuri neki detalj kako kome odgovara, pri čemu u ionako mutnim vodama ne možemo pouzdano razabrati što je istina, a što su podmetanja. Svako malo “iz pouzdanih izvora”, a ako su informacije točne jedini pouzdani izvor za hrvatske spletke je Vlada, pronalazi se novi Pedro u institucijama i pojedincima, ali ne doznajemo bit. Ako je arbitraža tajna, premda se suprotstavljene strane uvijek mogu suglasiti da odluka bude objavljena – makar uz anonimna svjedočenja, ako je to problem – kako smo onda mogli doznati, ako je to točno, za koga je glasovao akademik Jakša Barbić!? Ili, da se neki svjedoci koji su trebali svjedočiti za Hrvatsku nisu odazvali!? Odakle Plenkoviću to da se možemo žaliti kad su odluke arbitraža u pravilu konačne. Kako je mađarska strana pod okriljem famoznih zakona tržišta ipak mogla objaviti neke detalje, dok nama naša Vlada ne smije objaviti čak ni elementarne podatke o najintrigantnijoj i najskupljoj hrvatskoj priči.

I što je najgore, nema čak ni potrebu o tomu se na bilo koji način očitovati. Ono što pritom začuđuje jest da barem ova Vlada ne bi trebala imati razloga kriti odluku kao zmija noge. Ili? Doista, ima li Plenkovićeva Vlada političkih razloga ne objaviti sadržaj arbitražne odluke jer je, recimo, kompromitirajuća i za jednu ili više HDZ-ovih vlada, ili je samo solidarna prema bivšim SDP-ovim vladama?

>> MOL objavio detalje o odluci arbitražnog suda o Ini - evo što stoji u rješenju

>> Hrvatsku arbitraža s MOL-om košta čak 30 milijuna dolara

Ključne riječi

Komentara 1

AN
Anasta
16:08 20.01.2017.

Svi nesto kriju oko Ine...i bivsi i sadasnji, i lijevi i desni. Hoce li tko ipak objaviti istinu i kada? Ljudi imaju pravo znati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije