Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
29.11.2016. u 13:20

Trump je prošloga tjedna preskočio gotovo sve obavještajne brifinge, čime je pokazao koliko je zaiteresiran za posao

Kada je otkriveno da je američki predsjednik George Bush 2003. godine, uoči invazije na Irak, Vijeću sigurnosti UN-a servirao lažne obavještajne snimke koje su bile dokaz da Sadam Husein ima oružje za masovno uništenje, svijet je bio u šoku. Prvi smo put ostali suočeni s činjenicom da je predsjednik jedne velesile na prijevaru pokušao od Vijeća sigurnosti dobiti blagoslov za rušenje režima Sadama Huseina. On je na kraju u rat otišao bez ikakvog blagoslova. Vrlo teške posljedice te njegove odluke vuku se do današnjih dana. 
Bila je to laž koja je dovele do katastrofe.

No nakon pobjede Donalda Trumpa, mnogi se pitaju kakve bi posljedice mogle imati laži kojima je izuzetno sklon novoizabrani predsjednik Donald Trump. On zapravo iz potpuno nepouzdanih izvor uzima tvrdnje koje njemu odgovaraju i onda ih servira kako činjenice koje dokazuju da je bio u pravu. Tako je u trenucima kada je predsjednička kandidatkinja Zelenih Jill Stein pokrenula proces ponovnog prebrojavanja glasova u Wisconsinu, Pennsylvaniji i Michiganu, izvukao tvrdnju web-stranice Infowars, koja je utemeljena na teoriji zavjere, koja tvrdi da je Trump zapravo odnio pobjedu i u glasovima na nacionalnoj razini zato što je za Hillary Clinton glasalo oko tri milijuna ljudi koji nisu imali pravo glasa.

Sve je ovo napravio putem Twittera i tako pokazao najmanje dvije stvari – da u osnovi ne priznaje rezultate izbora na kojima je on pobijedio i da se koristi nepouzdanim podacima i lažima zato što mu odgovaraju i ukazuju na to da je on baš uvijek u pravu, a da su svi oni koji kažu ijednu riječ protiv njega zapravo sudionici nekakve gnusne zavjere, ponajprije protiv njega. Neki američki komentatori tvrde da on toliko laže da je ušao u stanje uma u kojem je nemoguće razlučiti što je laž, a što je istina.
Također pišu da je kao izabrani predsjednik potpuno nezainteresiran za obavještajne i sigurnosne brifinge. On je samo tijekom protekloga tjedna preskočio većinu tih brifinga pokazavši tako da nije pretjerano zainteresiran da doista uđe u materiju kojom će se baviti sljedeće četiri godine.

Nakon prvog susreta s Barackom Obamom u Bijeloj kući svojim je suradnicima kazao da uopće nije znao čime se sve američki predsjednik mora baviti i što sve treba raditi kako bi mogao donositi odluke presudne za budućnost nacije. Sve to govori kako u osnovi pojma nije imao u što se zapravo upušta i koliko će biti zahtjevan i kompleksan posao koji će preuzeti.

Preskakanjem brifinga pokazao je da zapravo ne želi niti učiti niti se baviti činjenicama vezanim uz obavljanje dužnosti na koju je izabran. Također, pokazao je da je izuzetno zainteresiran i da pomno prati porast vrijednosti svoga poslovnog brenda nakon što je pobijedio na izborima. 
 U SAD-u ima medija koji se trude pokazati da Donald Trump i nije tako loš i da najtamniji olujni oblak ima srebrni obrub. To je vrlo logičan potez u trenucima kada je nacija duboko podijeljena. No na kraju svi bi mogli ostati u šoku kada prava istina zaista ispliva na vidjelo.

>>Trump predstavio 100 prvih dana, pet prioriteta: Ove odluke će utjecati na političku i ekonomsku sliku svijeta  

>>Trump otkrio što će napraviti prvog dana predsjedničkog mandata

Komentara 1

DU
Deleted user
06:39 02.12.2016.

Ah ti mediji! Zakuhaju, daju pojedincima i grupama ogromu važnost zbog svojih interesa - čitanost ( profit)! Mediji su počesto potpuno društveno neodgovorni! Isto to sada predbacuju Trumpu! Sada ćemo svi jesti kašu koju su neki zakuhali!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije