Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
22.06.2016. u 09:45

Kao što se prvi put dogodilo da šef jake stranke sam da ostavku, tako će Karamarko biti i prvi bivši šef stranke koji neće brutalno biti izbačen iz HDZ-a

Tomislav Karamarko naposljetku je otišao s čelne pozicije HDZ-a na ljudski način. U vrhu stranke sretni su da im je olakšao pa nisu trebali smišljati načine kako ga srušiti. Karamarko je mogao dugo razvlačiti svoj otpust, no očito je shvatio besmisao tog čina. Jer su mu potporu otkazali i njegovi dojučerašnji pretorijanci. I na njemu se vidjelo da je, nakon što je prelomio stvar, doživio vidno olakšanje.

Miroljubivi odlazak s čela stranke ima blagotvorni učinak na HDZ, koji je u bijednom stanju. Sam je srušio svoju Vladu, nakon pola godine neuspješnog političkog eksperimenta, stranka mora ići na prijevremene izbore i mora hitno smanjiti počinjenu štetu. Dovoljno će problema imati jer moraju ekspresno, u mjesec dana, izabrati novog lidera. Koji mora zadovoljiti i taj kriterij da se može odmah suvereno suprotstaviti Zoranu Milanoviću na izborima. Stoga HDZ mora pažljivo birati. Budući da se Karamarko, suprotno procjenama, nije inatio do kraja i nije bio prisilno izbačen, vrh stranke nagradit će ga zaštitom. Karamarkova će sinekura biti članstvo u Središnjem odboru, a očito da je članstvu zabranjen bilo kakav progon bivšeg šefa. A i tko bi ga imao prava proganjati kad su do jučer jednoglasno stajali iza svih njegovih pogrešnih odluka. Da sada krenu u progon, samo bi ogolili svoj “grijeh nečinjenja”.

Kao što se prvi put dogodilo da šef jake političke stranke sam da neopozivu ostavku, tako će se prvi put dogoditi da će Karamarko biti i prvi bivši šef stranke koji neće na brutalan način biti i izbačen iz HDZ-a. No, nije cijeli njegov oproštajni medijski istup bio idealno intoniran. Priznao je samo svoju “taktičku” grešku, da nije uspio s preslagivanjem, no nije se ispričao stranci i biračima što je srušio svoju vlast.

Opet je zauzeo javnosti dvojbeni stav o arbitraži Ina – MOL i tu se nije pomaknuo za milimetar, upetljavajući se opet u slučaj koji ga očito i dalje boli.

Komentara 3

DU
Deleted user
18:45 22.06.2016.

Još je prerano za zaključak da će Karamarko biti prvi bivši predsjednik HDZ-a koji neće biti brutalno izbačen. Ni Sanader ni Kosorica nisu izbačeni odmah po detroniziranju. Pričekajmo malo da vidimo kako će njegove najveće ulizice prati vlastitu savjest. Do sada su to uvijek činili nemilosrdno atakirajući na one kojima su se besramno uvlačili u neku stvar, mnogi i više puta (i Sanaderu, i Kosorici i Karamarku). Taj najniži politički i ljudski talog neće preko noći promijeniti modus operandi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije