Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
27.05.2016. u 10:45

Pa Petrov je izravnim napadom ojačao Karamarka, i to baš dan-dva prije sabora HDZ-a!

Božo Petrov lijepo je zamislio da će izglasavanjem nepovjerenja Tomislavu Karamarku, kojega i javno proglašava glavnim remetilačkim faktorom, odstraniti smetnju i sačuvati Vladu. Misli valjda da je izbacivanje Karamarka iz Vlade za HDZ jednostavna stvar pa će oni slegnuti ramenima i – u Vladu poslati svoga novog prvog potpredsjednika.

To je, međutim, prilično neizvedivo. U HDZ-u mogu svi mrziti Karamarka, no neće moći dozvoliti da im u stranci kadrovira Petrov. Ako Petrov to ne razumije, to jest zabrinjavajuće. Mostovci su časni ljudi, ali još nisu postali političari nacionalne lige. Pa Petrov je s izravnim napadom na Karamarka zapravo ojačao njegov već poljuljani položaj u HDZ-u, i to baš dan-dva prije izbornog sabora HDZ-a!

Zamišljati kako će netko u takvoj situaciji pokrenuti unutarstranački puč protiv Karamarka jest malo naivno, tehnički neizvedivo, jer će članstvo sada tražiti okupljanje, a ne rascjep. U HDZ-u ima puno razumnih ljudi koji su već postignuli konsenzus o dvjema stvarima – da ova Vlada, kakva je da je, no Vlada konzervativne opcije – mora opstati. I drugo – da je Karamarko pokazao da ne može uspješno voditi HDZ pa mu treba tražiti zamjenu i zahvaliti mu se za koji mjesec.

Krene li pak sada Karamarko na megdan Petrovu, pa kaže – e srušit ću ja Vladu prije tebe, onda će i on pokazati da ne zna politički zrelo razmišljati. I Petrov i on moraju razumjeti sljedeću jednadžbu – onaj tko sada pokrene proces prijevremenih izbora na kraju tog procesa bit će iznenađen jer, budimo realni, na vlast će se vratiti Zoran Milanović. Njemu će se potpuno otvoriti taj put i vratit će se i prije no što je očekivao.

Miniraju li Vladu bilo Petrov, bilo HDZ, birači njihovih opcija bit će razočarani i mnogi će apstinirati tako da je se može očekivati da bi i Most, a pogotovu HDZ (s Karamarkom, naravno) prošli na izborima lošije no u studenom. Istina, ako je Petrovu namjera samo spasiti sebe i Most, ali ne i desnu političku opciju, tada njegovo provociranje izbora ima smisla. No neće više vidjeti Vlade.

>>Petrov: Karamarko mora otići iz Vlade. Most će glasati za SDP-ov prijedlog u Saboru

Komentara 5

DU
Deleted user
10:53 27.05.2016.

tomice, jer sada znas koja ti je prva i jedina zadaca ako ista mislite napraviti!??? pa dajte dodjite k sebi i privucite sposobne ljude koji ce znati parirati ovima iz kmerskog jata. jer sada ste toliko inferiorni da je too prestrasno...a i meni za gledati.

NO
Nolte
01:16 28.05.2016.

Davore? Jel frka? Vracaju se crvene antifasistoidne udbaske babaroge, vjestice, vampiri, pklatovi, ... Paprike vise nece biti zute nego samo crvene, lubenice se vracaju u modu, a dinje izlaze, doktori crvenih noseva opet ce moci zabavljati djecu, Sahovska ploca vise nece imati crna vec crvena polja, a Vecernji ce i dalje inati crveni logo, ... Nocna mora? Ha? Ajde opusti se, nista sto se dogodilo ili ce se dogoditi nije tako dobro kao ono sto nam se upravo dogadja :-) ... to je jedino sto imamo.

MA
MarioG
08:36 28.05.2016.

Jako dobra analiza. U srž problema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije