Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
29.07.2016. u 15:00

U HDZ-u su shvatili Milanovićev trik i tražit će da se sučeli više političkih lidera

Bili su u pravu oni koji su sumnjali u tvrdnje čak i sasvim ozbiljnih ljudi da se Zoran Milanović popravio. Nije izdržao pa je prvom prilikom opet hitro izvukao mač i zavitlao prema “papcima” iz HDZ-a. I time odagnao sumnje da će kampanja biti ravna uspavanki.

Nije baš ni bilo realno očekivati da će Milanović i Plenković piti zajedno čaj u nekom TV studiju i smireno se nadmudrivati. To vitlanje mačem, taj “uličarski” pristup Milanoviću je uspijevao dok je na drugoj strani imao lidera poput Karamarka i HDZ koji je bio u ideološkom boju. Zna i Milanović da se tim modelom neće moći dobro pofajtati s političarom poput Plenkovića, no sada ne vidi drugog izlaza.

Alarm koji je natjerao šefa Narodne koalicije da isuče mač zazvonio je kada su ankete pokazale da se HDZ izjednačio i vratio u igru. Svi se sada pitaju kako će se sa “starim”, goropadnim Milanovićem nositi diplomatski Plenković? Premda neće rabiti uličarske fore, Plenković Milanoviću neće ostati dužan, no odgovarat će mu na način koji će šefa SDP-a još više iritirati.

To se moglo odmah vidjeti iz načina na koji je Plenković na Novoj TV odgovorio na one Milanovićeve “papke”. Jedan insajder kaže da su u HDZ-u shvatili Milanovićev trik na koji neće nasjesti, kada inzistira da se medijski sučeli samo s Plenkovićem. Petrov mu je, naime, “crvena krpa” i izbjegava ga.

U HDZ-u ne vide zašto bi Milanović medijima diktirao pravila sučeljavanja pa će zasigurno tražiti da sučeljavanje bude demokratskije i šire, da u njemu sudjeluju šefovi onih političkih opcija kojima ankete daju “prolaz” u Sabor, primjerice. Shvaćeno je, naime, da Milanović drži kako rejting može sačuvati samo ako ima jednog protivnika.

Bude li ih više, svi će brzo vidjeti da je Milanović u ratu sa svima. I u toj atmosferi samo će potvrđivati zašto je najnepopularniji političar u Hrvatskoj. Pa će se i javnost pitati: a kako to misle u Narodnoj koaliciji pobijediti s liderom koji je svađalica i ne može ni s jednim od protivnika normalno razgovarati? A odgovor na to zna svaki “papak”. 

>> Debata o programu bi trebala biti odmah. Pozivam HDZ da pošalje predstavnika

Komentara 6

DU
Deleted user
15:35 29.07.2016.

Ako Petrov ne uspije istrgovati s Plenkovićem da sam bude premijer, na što će šef HDZ-a ako je pametan teško pristati, ne postoji druga osoba u Hrvatskoj koja osim predsjednika dvije najveće stranke može postati predsjednik vlade. Prema tome, uključivanje u sučeljavanje bilo koga pored Plenkovića i Milanovića bi bilo nepotrebno stvaranje šumova kako birači ne bi dobili prave informacije. Što Petrov i Sinčić imaju raditi na sučeljavanju kad ni u snu ne mogu biti premijeri? Ako HDZ ne pristaje sučeliti novog predsjednika 1 na 1 s Milanovićem, znak je to da se Plenković boji onoga što bi sigurno izbilo na vidjelo. Magla se može puštati strogo kontroliranim priopćenjima i unaprijed pripremljenim izjavama, ali uživo pred TV kamerama ne. Ne diktira Milanović TV kućama, već im daje ponudu koju mogu prihvatiti ili odbiti. Kao i Plenković, može odgovoriti na izazov ili izbjeći da u izravnom srazu s Milanovićem pokaže koliko stvarno vrijedi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije