Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čačićev izbor za Euro

Stoperi nam ukleti? Šifo nije jedini, ozljede su napale i Lovrena i Jedvaja

Ćorluka, Lovren
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/6
04.02.2016.
u 08:00

Ćorluka – Lovren najbliži rješenju za stoperski par, no iznenađenja su moguća, piše tjednik Max!

Ima još dosta vremena Ante Čačić slagati igračku prižaljku za Europsko prvenstvo u Francuskoj. Slika je uglavnom gotova, još treba završni premaz, a za njega će pričekati kraj nacionalnih prvenstava, pratiti formu naših igrača i ako i ima nekakvih dvojbi, do početka priprema će ih moći riješiti.

I usput se koji put mora pomoliti da ozljede zaobiđu igrače. Tijekom ovih kvalifikacija za Euro, ali i nakon što smo ih izborili, problema s ozljedama je bilo. Slično kao i u Dinamu, prilično je škakljivo bilo na stoperskim pozicijama. Vedran Ćorluka, kapetan moskovskog Lokomotiva ima kronične probleme s tetivom pa je i propustio posljednju utakmicu za reprezentaciju. Nadajmo se da će tetiva tijekom ruske zimske stanke malo doći k sebi i da se neće potrošiti u proljetnom dijelu ruskog prvenstva u kojem Čarli stalno igra. Čačić je cijelu jesen bio i bez Gordona Schildenfelda. Šifo je prošlog ljeta iz Panathinaikosa stigao u Dinamo, igrač koji je jako rijetko imao nekakve ozljede, ozlijedio se već u 4. minuti priprema.

Iako su prvotno rekli da je samo grč, taj se grč pretvorio u ozbiljne probleme s mišićem. Pokušao se vraćati i čim bi ozbiljnije opteretio mišić, opet bi pucao. Tako je izgubio cijelu jesen, nije odigrao ni minute za Dinamo i reprezentaciju i sigurno predstavlja brigu i za izbornika.

Srećom, ovih dana iz španjolske La Mange stižu optimistične vijesti, Gordon je odigrao jedno poluvrijeme protiv norveškog Strømsgodseta te 78 minuta protiv CSKA i trebao bi biti pojačanje ne samo Dinamu nego i reprezentaciji u kojoj je igrao odlično. No, treba vidjeti hoće li uhvatiti pravu formu iako, bude li zdrav, on bi trebao biti siguran putnik u Francusku.

Loše su vijesti u ovoj sezoni stizale iz Liverpoola. Dejan Lovren bio je na udaru kritika, navijači ga nisu voljeli držeći da previše griješi iako je statistika zorno kazivala – Liverpool prima više pogodaka kad nema Lovrena. A njega nije bilo u nekoliko navrata, ozljede su ga udaljile s terena, kad bi se vratio, snašla bi ga nova nevolja. Za posljednju akciju prijateljsku utakmicu reprezentacije, s Rusijom, Čačić ga nije ni zvao.

– Nismo se čuli, ne znam zašto nisam bio pozvan, tada nisam bio ozlijeđen – izjavio je nedavno Lovren.

Srećom, situacija se sad znatno promijenila, dolaskom Jürgena Kloppa na klupu redsa, Lovren se vratio u sastav i odigrao odlično.

– Svašta sam čuo o Lovrenu, ali on radi odlično – kazao je Klopp, a Lovren mu je to stvarno i vratio odličnim partijama pa su ga navijači, ti isti koji su ga kritizirali, proglasili igračem mjeseca prosinca kluba s Anfielda. Lijepo priznanje, ali i činjenica za Čačićevo zadovoljstvo. Doduše, zadnjih je dana Lovren opet bio ozlijeđen, ali sad nije bilo ništa ozbiljnije, vraća se u Kloppov kadar.

Za stopersku poziciju svakako je vrlo važan i Domagoj Vida. Za kijevski je Dinamo ove sezone odigrao 15 utakmica, doduše, malo je “šarao” s pozicijom, igrao je i stopera i desnog beka. Što i nije loše za reprezentaciju, nudi izborniku mogućnost više u slaganju momčadi iako su na toj poziciji Darijo Srna i sjajni Šime Vrsaljko.

Dosad navedeni stoperi uglavnom su najviše igrali za reprezentaciju, no vidjet ćemo kako Čačić razmišlja o ostalim putnicima koji mogu dobro igrati na toj poziciji. Tu su zapravo u konkurenciji tri mlada igrača sjajnih kapaciteta.

Jozo Šimunović ustalio se u prvoj postavi Celtica, igra dobro i, posluži li ga zdravlje, ozbiljan je konkurent za čekiranje karte i odlazak na Euro. Bio bi tu svakako i Tin Jedvaj, ali taj čudesno nadareni stoper neprestano se muči s ozljedama. I sad se oporavio i očekuje se da će igrati. No, ove je sezone za svoj Bayer Leverkusen odigrao ukupno 94 minute. Ne promijeni li se situacija, morao bi se zabrinuti za svoje mjesto u zrakoplovu koji će voditi na smotru najboljih europskih momčadi.

Svidio se stoper Rijeke Marko Lešković, s priprema Kekove momčadi u Dubaiju stigle su vijesti da je ozlijeđen. Koliko ga neće biti, tek će se vidjeti. Čačić je u Rusiju vodio i kapetana Hajduka Gorana Milovića, ovaj 26-godišnjak je i odigrao svoje prve minute, ne mnogo, ali svidio se u toj 3:1 pobjedi naše znatno oslabljene reprezentacije.

Dakle, izbora ima, sad je na igračima, na njihovu zdravlju, sreći i formi da “nagovore” Čačića da im pošalje brzojav – čestitku: Ideš u Francusku, dođi na pripreme. A možda ta čestitka ode i na adresu nekoga koga ovdje nismo spomenuli, svi imaju vremena do sredine svibnja dokazati da su baš oni ti koji trebaju u vatrenu Francusku.

>>Navijači Liverpoola izabrali Lovrena za igrača mjeseca!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije