Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
06.03.2016. u 09:00

Otezanje s izborom ministra branitelja šteti i premijeru i Karamarku, a najviše Milijanu Brkiću

Premijer Tihomir Orešković očito ima svoje razloge zašto još nije primio Milijana Brkića na razgovor kao kandidata za novog ministra branitelja. Moguće da premijer nakon slučaja Crnoja ne želi još jedan problem za Vladu jer Brkić nosi teret plagiranog diplomskog rada. Sve je to moguće i sve su to logična nagađanja jer se premijer još uvijek (već danima!) nije izjasnio je li mu Brkić prihvatljiv kao ministar ili nije. Štoviše, pozvao je braniteljske udruge da i one predlože svog čovjeka za ministra. Nejasno je zašto bi se u drugom krugu izbora ministra ponovno biralo između više kandidata, kao da nije dosta iscrpljivanja u kadroviranju! Uostalom, najveće braniteljske udruge podržale su upravo – Brkića.

Kada se sve uzme u obzir, jedini je zaključak da premijer još nije shvatio političke procese, a posebno detalje, i da otezanje s izborom ministra šteti i njemu i Karamarku, a nadasve Brkiću. Ako je Ministarstvo branitelja jedno od ključnih resora, kako premijer voli reći, onda nema logike da već pet tjedana nema ministra. Ako će se proces izbora ministra i dalje otezati, riskira se ponovno nezadovoljstvo braniteljske populacije, a šator je i dalje u Savskoj. Dakle, umjesto da se ide u smjeru sklanjanja šatora, sve ide k tome da šator ponovno “oživi”. Premijerovo otezanje radi štetu i Tomislavu Karamarku koji je Brkića lansirao za ministra jer ispada da premijer ignorira njegov prijedlog, a u Saboru najbrojniju podršku premijer ima upravo od – HDZ-a. Na kraju, najveću štetu trpi Milijan Brkić, glavni HDZ-ov operativac, koji je svojim stranačkim angažmanom najviše zaslužio biti ministar. Ovako je bačen u vatru, mediji ga šibaju, premijer ga ne prima, pletu se razne teorije o tome da je sve smišljeno kako bi ga Karamarko eliminirao iz HDZ-a...

Premijer je na svojoj inauguraciji rekao da bi njegova firma propala da se bavila ustašama i partizanima, ali ne bi bila uspješna ni ako bi se odluke donosile tjednima. Ako mu Brkić nije prihvatljiv, red je da premijer to kaže, ako jest, onda neka zaključi priču s novim ministrom.

>> Brkić se sastao s glavnim tajnikom stranke Angele Merkel

>> Branko Hrg: Postoje teškoće, ali nema krize u funkcioniranju vlasti

Komentara 8

Avatar emilsalis
emilsalis
15:34 06.03.2016.

Svi pol.procesi se trebaju voditi po osnovnim moralnim ustaljenim normama.Ako su one u suprotnosti osnovnim moralnim nacelom ne kradi, onda i ne vrede.I Tom sigurno to dobro zna i ne samo on vec svaki normalni covek ove planete.Stvar je drugacijaja jer se laz zeli okrenuti u istinu ,te se svakim danaom ponavlja jedno te isto od strane HDZ-a da je on pravi domoljub i bla bla a ono najvaznije i ne spominju.Covek je prepisao rad i to je kriminal !!! Kriminal i moral ne idu zajedno !!proces zavrsen !!

JO
jozomali
10:32 06.03.2016.

Glasač sam Mosta! I kažem brzina je i tu potpuno primjerena, a stalno im se spočitava da bi stvari trebali rješavati brže! Kad bi se rješavale brže stalno bi bili u ugrozi da im prolaze HDZ-ove zamisli jer su hadezeovci dovoljno prefrigan da im konstantno podmeću kukavičje jaje! U Mostu su toga potpuno svjesni i ne daju se pretrčati! I najvažnije velika većina građana podržava ovaj način usuglašavanja! Samo mediji, Kosor i Ćorić pumpaju stvari da se mora brže! Mediji su važni ali ova dvojica marginalaca nisu niti će ikada biti!

JO
jozomali
10:26 06.03.2016.

Šego, nejasno je od kuda toliko nestrpljenja! Pod utjecajem medija koji guraju sve brže i brže? Nema veze jeli kvalitetno! Da smo uspješna zemlja kao Japan ili Njemačka pa i razumio bih! Ovako Šego, ti i svi koji misle da se važne odluke donose na prečac niste u pravu!...jer da jeste Hrvatska bi možda bila uspješnija makar za nijansu....zbog "poslovnih brzih odluka".....Šego, Šego....ne ide to tako!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije