Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
28.09.2016. u 21:25

Pod svaku cijenu treba spriječiti eskalaciju nasilja kako ono ne bi preraslo u pravi mali rat

U napadu na vozača Ubera usred Zagreba, koji se dogodio u noći na utorak, samo pukom srećom nitko nije ozlijeđen. A lako se moglo dogoditi i još gore – da netko smrtno strada. U tom brutalnom napadu, prema zasad dostupnim informacijama, šestorica zamaskiranih napadača razbila su staklo na parkiranom automobilu i ubacila u njega, kako sad stvari stoje, baklju. Automobil je odmah počeo gorjeti, a vozač koji je sjedio u njemu srećom uspio je na vrijeme izaći i pobjeći – i od automobila u plamenu koji je mogao svaki čas eksplodirati i od napadača. A prema zasad dostupnim informacijama, razbježali su se i ti “hrabri” napadači.

Njih šest koji su nasrnuli iz zasjede na jednog vozača koji je u gluha doba noći pokušavao zaraditi za svoj kruh. A lako se moglo dogoditi da je u automobilu bio i putnik, na zadnjem sjedalu, na koje su bacili zapaljeno sredstvo. To bi bilo strašno. Trebaju se stoga napadači dobro zamisliti o posljedicama svojih djela. Ma koji motiv imali za njih. Preksinoć su mogli svojim nedjelom teško ozlijediti ili ubiti čovjeka koji je samo radio svoj posao. Mogli su ozlijediti ili ubiti nekog od putnika koji se slučajno zatekao na krivom mjestu u krivo vrijeme i tako uništiti još jedan život. Otkako je Uber stigao u Hrvatsku, nisu rijetki napadi na vozače koji nude usluge prijevoza preko te aplikacije.

Konkurencija na tržištu zaoštrila se, a nekima to nikako ne odgovara. No dosad su napadi uglavnom bili verbalni. Paljenje automobila Ubera, i to dok je u njemu vozač, brutalan je nasilni čin čije počinitelje treba hitno pronaći i sankcionirati. Pod svaku cijenu treba spriječiti eskalaciju tog nasilja kako ono ne bi preraslo u pravi u rat na zagrebačkim ulicama.     

>> M. G. napadnut je u gluho doba noći, što je već drugi napad u samo pet dana

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije