Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
27.06.2016. u 08:45

Plenković, barem zasad, djeluje birokratski uštogljen. No možda iznenadi...

Premda je smiješno kako HDZ sada pada pod noge Andreju Plenkoviću, da bi njegov izbor za novog šefa stranke na izborima u rujnu mogao dati rezultate, govori i panika u SDP-u. Zoran Milanović kaže da poznaje Plenkovića i da ne zna što on radi u HDZ-u.

Jasno je da će SDP, bude li za šefa HDZ-a izabran Plenković, biti u problemima jer će morati mijenjati svoju retoriku u odnosu na HDZ. Neće više moći plašiti birače radikalnim, nacionalističkim HDZ-om. Kao što Milanović kaže da bi Plenković, zapravo, trebao biti u SDP-u, jednakom logikom nakon zastava na skupovima SDP-a, mogli bismo reći da bi se i Milanović lako uklopio u HDZ. Bude li Plenković novi šef HDZ-a, SDP će biti u problemu jer bi takav HDZ mogao zagrabiti u centar. Ali bi pritom u problemu mogao biti i HDZ jer bi toliko mogao izgubiti na desnici. Plenkovićeva je retorika za prosječnog, ne odveć školovanog HDZ-ova birača nerazumljiva i teška. HDZ-ovci ga ne doživljavaju kao iskonskog HDZ-ovca, ali padaju i pod utjecaj javnosti pa svog kandidata oblikuju i prema željama medija. Česte su usporedbe da je Plenković zapravo mali Sanader – od garda, znanja stranih jezika, obrazovanja...

A i Sanadera su mediji obožavali. Ali on je karizmom očarao mase. Plenković, barem zasad, djeluje birokratski uštogljen. No možda iznenadi...

>> Plenković odgovorio Milanoviću: Simpatično je kako je u SDP-u zavladala panika

Komentara 3

DU
Deleted user
15:40 28.06.2016.

Ma hajte molim vas, što on to govori što mase ne mogu razumjeti!? Nisu"mase" baš tako glupe, samo interesi masa i interesi pojedinaca nisu isti! Ako se Plenković bude borio za radnika, ribara, težaka, građanina, svatko će to vidjeti! Jednomm davno mi reče jedan doktor-ako čistačica u bolnici kaže da netko nije za doktora najbolje bi bilo da se čovjek spakira, ode doma i bavi se nečim drugim, taj za doktora sigurno nije!

V1
Vinkazeljka 1115
10:02 27.06.2016.

Ima karizmu poput Ive Sanadera,diplomatsku karijeru,glasače koji žive u inozemstvu koji imaju novca čije porijeklo nitko ne traži,igra na istu kartu aktuelne predsjednice,uspjela ona pa i ja ću.Pametnom čovjeku dosta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije