Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvlačenje na čistac

S nekoliko ruku protiv Karamarka Most neće spasiti obraz

Božo Petrov i Tomislav Karamarko
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
25.05.2016.
u 08:34

Postupak izglasavanja nepovjerenja Vladi koji je pokrenuo SDP izvlačenje je Mosta na čistac

Može li Tomislav Karamarko preživjeti u Banskim dvorima? Najkasnije do 18. lipnja na dnevnom redu naći će se izglasavanje nepovjerenja prvom potpredsjedniku Vlade zbog afere Konzultantica, a tada će baš sve biti u rukama 15 zastupnika Mosta. Upravo su Mostaši i otvorili tu temu u javnom prostoru. Prvo preko Mira Bulja, a potom i preko samog potpredsjednika Vlade Bože Petrova. I zato se čelnik Mosta sada ne treba čuditi ni ljutiti što su sve oči uprte upravo u njega i njegove zastupnike i što sve zanima hoće li se odlučiti na Karamarkovo spašavanje ili rušenje. 

Skrivanje iza odluke Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, koje je pokrenulo postupak protiv Karamarka na njegov zahtjev, doista je samo skrivanje jer će odluka vjerojatno biti donesena tek nakon izglasavanja nepovjerenja u Saboru. Svoju konačnu odluku o sudbini prvog potpredsjednika Most će, dakle, ipak trebati donijeti prije.

Postupak izglasavanja nepovjerenja Vladi koji je pokrenuo SDP zato je uistinu izvlačenje na čistac Mosta čiji zastupnici, otkako su se pojavili na političkoj sceni, vole o sebi pričati kao o onima koji su drugačiji, koji su dosljedni, koji žele provesti reforme za razliku od svih drugih i koje fotelje ne zanimaju već isključivo javni interes. Što će brzo moći i pokazati. Iako, bilo bi doista iznenađujuće da Most na kraju doista glasa za opoziv i sruši Karamarka. Jer bi time zapravo srušili i sami sebe i jer bi se išlo na nove izbore. A sa „otopljenim“ rejtingom oni su nešto što ekipa iz Smičiklasove nikako ne želi. Iako bi im upravo rušenje Karamarka i priča o spašavanju Ine na tim istim eventualnim izborima dalo vjetar u leđa.

No, sudeći prema dosadašnjim izjavama njihovih zastupnika lako bi se moglo dogoditi da stranka neće imati jedinstveni stav već da će svatko od 15 zastupnika odlučiti sam za sebe. Neki, poput zastupnika Bulja i Kristića, već su se “istrčali” i jasno poručili da će biti za opoziv, a neki poput Jure Martinovića poručuju da Vladu u kojoj su i sami nemaju namjeru rušiti. Zapravo, moglo bi se dogoditi da Most na samom glasanju ne bude jedinstven i da određeni dio zastupnika Mosta doista bude za opoziv, ali i da se pri tome dobro pazi da takvih ipak ne bude previše. Ali varaju se ako misle da će na taj način, barem djelomično, sačuvali obraz. Kao i u nogometu, i nakon izglasavanja u Saboru jedino što će se pisati i pamtiti je rezultat.

Komentara 3

DU
Deleted user
11:56 25.05.2016.

Ovo je čisti propagandni tekst .Plaćeno SDP! Nacrtajte kako treba Most glasati dobije medijsku milost !

MA
MarioG
09:34 25.05.2016.

Tipovi poput M.Bulja koriste populizam za svoj osobni rejting. Bilo bi fer zahvaliti se na suradnji ako vec ne ide a ne "samarati se" preko medija. A i ovaj Karamarko je promasaj za cijeli HDZ. Kako on moze biti naa celu stranke kad ne zna iskomunicirati obicnu novinarsku svinjariju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije