Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
25.09.2016. u 08:55

Milanović je pobijedio Komadinu u omjeru 60:40 posto. Ovi izbori u SDP-u bit će neizvjesniji

Ulaskom šefa zagrebačkog SDP-a Davora Bernardića u utrku za novog predsjednika SDP-a, počela je prava bitka za Milanovićeva nasljednika. Jer iako je Bernardić već osmi SDP-ovac koji je najavio svoju kandidaturu (na prošlim izborima za šefa SDP-a bila su samo dva kandidata), velika većina SDP-ovaca smatra kako će se Milanovićev nasljednik birati između Davora Bernardića i Orsata Miljenića. Ostali kandidati i kandidatkinje ili su jednostavno nedovoljno jaki u stranci i u široj javnosti nedovoljno prepoznatljivi da bi mogli pobijediti na unutarstranačkim izborima u SDP-u ili su već na samom početku kampanje učinili goleme greške.

Primjerice, zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula, koji i stranci, ali i općoj javnosti, već godinama odašilje signale kako ima ambicije svrgnuti Zorana Milanovića s čela stranke, svojom izjavom da bi SDP nastavio voditi iz Bruxellesa, znatno si je umanjio šanse da postane novi lider hrvatskih socijaldemokrata. Još gore, odbio je od sebe i neke s kojima je donedavno blisko surađivao u stranci, a čije riječi članovi SDP-a jako pozorno prate.

Veteran SDP-a, Milanovićev ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić čini se da se jako preračunao kada je bez prave pripreme najavio svoju kandidaturu. Koju je najavio odmah nakon što je Milanović najavio svoj odlazak s čela SDP-a. Jednostavno je istrčao pred rudo. Imao je podršku Milanovića, ali su mu mnogi vrlo bliski Milanovićevi suradnici odmah rekli “ne”. Tako se u glavnog favorita vrlo brzo i za neke neočekivano prometnuo bivši ministar pravosuđa Orsat Miljenić, čovjek koji se tek u siječnju ove godine učlanio u stranku!

Dojučerašnji Milanovićevi “dečki”, od kojih su mnogi bili Ostojićevi kolege kao ministri u Milanovićevoj Vladi, izabrali su upravo Miljenića kao najbolje rješenje za stranku nakon kraja duge Milanovićeve ere. Na prošlim izborima, održanima u travnju ove godine, Milanović je pobijedio Komadinu omjerom 60:40 posto. Ovi izbori trebali bi biti neizvjesniji.

>> Picula: SDP treba biti otvorena stranka, a drukčija stajališta ne moraju se osporavati s pjenom na ustima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije