Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
24.10.2016. u 10:15

Prosvjeda neće biti iako u izbornoj noći nije ni spomenuo branitelje, što ih je gorko zaboljelo

Uvrh glave 150 građana okupilo se na prosvjedu koji je neki dan na središnjem zagrebačkom trgu predvodila zadarska udruga Žena iz Domovinskog rata, kako bi izrazile podršku Zlatku Hasanbegoviću. Koji dan prije ispred Sabora zabilježena je akcija s istim ciljem koju su predvodili umirovljeni general Željko Glasnović i Zorica Gregurić.

Osim što oba prosvjeda imaju braniteljski predznak, još im je nešto zajedničko: nijedan nije imao potporu najvećih braniteljskih udruga koje su kadre, što su ranije pokazale, uzdrmati pa i preusmjeriti tokove političkog života u Hrvatskoj. Dvostruko više od subotnjeg skupa na Trgu okupio je onaj susjedni, u organizaciji udruga koje žele raskid Vatikanskih ugovora. Vrijeme braniteljskih prosvjeda i šatora, prema svemu sudeći, iza nas je.

I tako će tijekom mandata Andreja Plenkovića na čelu hrvatske Vlade i ostati unatoč činjenici da u pobjedničkom govoru u izbornoj noći nijednom riječju nije spomenuo branitelje, što ih je gorko zaboljelo, ali su o tome šutjeli. Kamere triju nacionalnih televizija zabilježile su izraz lica Milijana Brkića koji se, tik uz novog lidera Hrvatske, upire čuti hoće li se, apostrofirajući radnike i seljake, spomenuti i veterane, ali uzalud.

No šefovi braniteljskih udruga neće Plenkoviću, kao ni sada već ozloglašenom Karamarku, raditi ono što su radili SDP-ovu premijeru, tko god on bio. Budu li nezadovoljni tempom potrage za nestalima, oni neće u prosvjed protiv pomoćnika ministra Sučića koji, ispada, ne radi svoj posao, kao što su još ne tako davno ustali protiv pomoćnika Glavaševića, nego će poput Josipa Klemma i Ljiljane Alvir radije poduzeti solo akciju.

Poruka je to i Tomi Medvedu da ih neće zadovoljiti tek participiranje u izradi zakona, ali mu sasvim sigurno neće podignuti šator ispod prozora. Novi premijer uistinu može mirno usnuti. Vjetar u leđa njegovim nastojanjima da Hrvatsku jače pozicionira na karti Europe i bude adut Bruxellesa za dijalog u regiji dat će upravo do jučer militantni pojedinci iz šatora u Savskoj.     

>> Na Trgu bana Jelačića održan skup potpore Zlatku Hasanbegoviću

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije