Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
25.05.2016. u 07:11

Ova Vlada koja je naslijedila kurikularnu reformu od prethodne ima pravo reći želi li je

Zaustavlja se kurikularna reforma, reforma ide dalje, slom reforme obrazovanja, Jokić postavio ultimatum ministru Šustaru... To su samo neki od medijskih naslova koji su proteklih nekoliko mjeseci oslikavali stanje i odnose između nove vladajuće većine u Hrvatskoj i tima koji je vodio kurikularnu reformu, a koji je izabrala bivša Vlada.

Problemi su počeli od nes(p)retne formulacije “zaustaviti kurikularnu reformu” koja se pojavila prilikom konstituiranja Sabora, a nastavili se do danas, kad o odluci, izgleda, neodlučnog ministra obrazovanja prof. dr. Predraga Šustara ovisi hoće li dr. Boris Jokić i njegov tim dati ostavke. Bez obzira na to što se dogodilo, sigurno je jedno – hrvatska javnost, a posebice roditelji i učenici kojih se to izravno tiče, umorni su od toga hoće-neće, valja-ne valja...

Ova Vlada, odnosno ministar obrazovanja Predrag Šustar, koji su projekt reforme kurikuluma naslijedili od prethodne, SDP-ove Vlade imaju pravo reći je li im ono što je do sada učinjeno prihvatljivo ili nije. Bez fige u džepu i argumentirano. Ako smatraju da odrađeni posao nije kvalitetan, to jasno i glasno trebaju kazati i biti jasni u odluci da se eksperimentalno uvođenje novih kurikuluma u škole prolongira dok se ne dorade i učine kvalitetnima.

S druge strane, dr. Jokić i njegovi suradnici na svaku kritiku ne bi smjeli odgovarati durenjem i prijetnjama da će se povući. Ako u ovakvim uvjetima ne žele ili ne mogu nastaviti raditi, onda poprilično zamršenu situaciju, u kojoj se uglavnom govori da bi se prikrilo što se misli, trebaju presjeći i reći – bezuvjetno odlazimo. No, takve odlučnosti i takvog jasnog stava, nažalost, nema ni kod jednih ni kod drugih. Svoje neriješene međusobne odnose, iza kojih se skriva mnogo igrica, podvala i prebrojavanja tko je gdje i kojom ideološkom bojom premazan, lome igrajući se ionako tankim živcima građana koji plaćaju i jedne i druge.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije