Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
29.09.2016. u 07:05

Desnica napada “skojevke neobrijanih nogu” a ljevica “primitivne šatoraše”.

General Željko Glasnović pozvao je policiju da upotrijebi silu i suzavac protiv branitelja jer smatra potpuno neprimjerenim zatvaranje prometnice u središtu Zagreba. Jednako tako smatra da je nedopustivo što su branitelji stavili na ulice plinske boce koje ugrožavaju živote građana. Na drugoj strani, poznati ljevičarski intelektualac i profesor dr. Gvozden Flego obrušio se na vođe studentske pobune na Filozofskom fakultetu koji su nasilno zauzeli zgradu fakulteta. Posebno je osudio svoje kolege studente koji su sprječavali profesore da održe predavanje studentima koji ne podržavaju prosvjede. Flego je još rekao da nije na sveučilištu mjesto profesoru koji prijeti dekanu da će mu slomiti noge. Dodao je da je famozni studentski plenum gotovo bezvrijedni skup studentske manjine koja nema legitimitet donositi odluke u ime svih studenata Filozofskog fakulteta. Posebno je opasno kada to rade nasilno i uz pomoć profesora i političara koji su izgubili na nedavnim izborima (Usput je zamolio izbornoga gubitnika Ranka Ostojića da ne dolazi na plenum). Glasnović i Flego naglasili su da branitelji i studenti imaju puno pravo na prosvjede i neslaganje s određenim odlukama i politikama, ali su upozorili da i za njih vrijede hrvatski zakoni.

Naravno da takvo što nećete čuti od ova dva naša istaknuta muža. Oni svijet gledaju kroz isključive ideološke naočale pa će tako desničar Glasnović krenuti kukom i motikom na ljevičare studente, dok će za braniteljske “nestašluke” imati puno razumijevanja. Ljevičar Flego bi vjerojatno sa zgražanjem govorio o tome da su branitelji ugrozili živote građana, dok svoje plenumaše zapravo potiče da nasilno osvoje fakultet. Odnos prema braniteljskim i studentskim prosvjedima zapravo pokazuje kako je malo intelektualnog i političkog poštenja na našoj ljevici i desnici. Pravi se vitezovi vide kada se treba obračunati s mangupima u svojim redovima. A Glasnović i Flego pokazuju da su zeloti svojih ideologija te da za njih doista vrijedi ona biblijska izreka da u “protivnika vide trun”, a u svojim redovima ne vide brvno. Da nije tako, Glasnović bi davno reagirao i rekao braniteljima da imaju pravo prosvjedovati protiv Milanovića, ali da ne smiju kršiti zakon. Pa bi ih ukorio – ne samo da nisu smjeli iznositi plinske boce, nego su odmah trebali ukloniti šator koji su nezakonito podigli. Posebno je trebao osuditi branitelje koji su nasilno probili policijski kordon na Markovu trgu. Gvozden Flego bi u tom slučaju upozorio studente da pravo na prosvjed ne znači i pravo na anarhiju. Zatim bi zamolio studente da budu posebno obazrivi prema svojim profesorima koji se ne slažu s njima. Glasnović i Flego nisu pokazali da im je stalo do općeg dobra i elementarne pravde, nego je svaki zauzeo svoju ideološku busiju u kojoj, da parafraziram Krležu, možda malo smrdi, ali je zato toplo. Desnica napada “skojevke neobrijanih nogu” a ljevica “primitivne šatoraše”.     

>> ‘Spojite Igru prijestolja i Kuću od karata i to je tek pola ovog cirkusa’

>> Ministar Šustar osudio Glasnovićev istup, a studenti poručili: Nećemo tražiti smjenu Borasa ako Previšić ode u mirovinu

Komentara 12

Avatar abakus
abakus
07:39 29.09.2016.

Desnica napada "skojevke neobrijanih nogu" a ljevica "šatoraše"... ali je pristup medija tim dvjema situacija potpuno različit: "Šatoraše" su izvrgavali ruglu i zahtijevali nasrtaj policije na njih, dok su za "studente" (a studenata je u tom čudnovatom skupu najmanje) puno razumijevanja i "da ih ne bi tko slučajno krivo pogledao!". To je ono zbog čega ove dvije situacije nisu jednake i zbog čega branitelji u šatoru imaju puno više prava na prosvjedovanje, dok ih famozni "plenumaši" nemaju. Podrška medija ono je što je presudno - branitelji su (opravdano) prosvjedovali između ostalog i zbog tog lošeg odnosa medija prema njima, dok aktivisti koji se prodaju za studente imaju 24/7 kroz cijelu godinu rezervirane stranice i minute u našim medijima koje ih reklamiraju i prikazuju u pozitivnom svjetlu. U tome je razlika. I to je bitna razlika. Ne pokušavajte zato jedno izjednačiti s drugim, Ćuriću.

Avatar delminium
delminium
17:01 29.09.2016.

Ma sta su oni, koliko je to 2 ili 3 %, sta kazu na sve ovo njih 97%?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije