Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prolaze kod birača

Pavelić, Kerum, Tuđman, braća Radić, Sinčić i Bandić imaju nešto zajedničko - populizam

21.07.2021.
u 17:07

Gradonačelnici Kerum i Bandić na zagrebačko-splitskoj svadbi 2011. godine u Splitu pokazali su u jednoj večeri sve značajke populizma – ‘mi smo s narodom, narod je uz nas’.

Komentara 3

DU
Deleted user
17:39 21.07.2021.

Mogu da vidim samo naslov,a i to mi je dovoljno da se nasmiješim. Na desnici su odreda "populisti"? Ajde? A što je politika drugo do "populizam"? Valjda je političar glas populusa/naroda? Populus, populi, populo - tako nekako,davno je bilo.. :)) Tito kao nije bio populist?Ako je netko znao gradit kult vođe - znao je on.Uniforme,kubanke,skupa odijela,viski,jahte,lijepe žene,avioni,kamioni.Imao čovjek svoj vlak -ej?? Populist je bio i Adenauer, Mitterrand i mnogi drugi socijalisti i ljevičari. U nedostatku argumenata suverenizmu i desnici neskloni novinari imputiraju "populizam"?? Kao i "govor mržnje"??Tko je taj koji mjeri "mržnju"? Mržnja je kao i ljubav osjećaj,imaginacija,to se ne može izmjerit.Što je za jeden govor mržnje za druge je opće prihvaćeno pravilo. Jedno je sigurno,u politici je sve manje istine i demokracije, volje naroda,politika je sve više igračka u rukama okultista,moćnika i korporacije. Mene NITKO neće uvjeti da je Trump izgubio izbore u SAD-u! Urotili su se i protiv američkog naroda i demokracije.Što tek onda rade ovdje kod nas?

ŠO
šolman
20:22 21.07.2021.

Populizam se u zadnje vrijeme pa i u ovom tekstu svodi na ideologiju tzv desnice odnosno nacionalno orijentiranih politicara, sto je potpuno pogresno. Gdje ces veceg populista od Tita, gdje ces veceg populizma od diktature koju su komunisticke stranke vodile u ime radnog naroda?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije