Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Unuk moćnog bankara

Ostavio milijune i otišao u borbu protiv ISIL-a

charlie Keating
Foto: Reuters/PIXSELL
05.05.2016.
u 09:38

Njegov djed Charles Keating Jr. bio je izuzetno moćan i kontroverzan bankar koji je silno bogatstvo stekao mešetarenjem

Da je borba protiv terorističke organizacije Islamske države postala san mnogih američkih vojnika dokazuje i pogibija Charlieja Keatinga IV., unuka imućnog Amerikanca koji se unatoč lagodnom životu u SAD-u odlučio pridružiti američkim snagama, elitnoj postrojbi Navy Seals. Tridesetjednogodišnji Charlie Keating IV. ubijen je u sjevernom Iraku u organiziranom napadu, nakon što su ISIL-ovi bombaši samoubojice i teško naoružani vojnici pokušali probiti obrambene linije kurdskih Pešmergi 30 kilometara sjeverno od Mosula. Nakon njegova ubojstva, ostali vojnici pobjegli su s crte bojišta.

Obučavao Pešmerge

Keating je bio dio tima koji je savjetovao i obučavao Pešmerge o novom raketnom sustavu SAWA IN koji je SAD isporučio kurdskim borcima. Ta raketa za jednu minutu može prijeći 80 kilometara. Obuku su imali u kampu u blizini Tal Asqufa, pet kilometara od linije fronte, gdje su se pripremale odlučne i konačne ofenzive za oslobađanje grada Mosula od terorističke organizacije Islamske države.

Koliko je moćna i cijenjena obitelj Keating, koja je Charlieja Keatinga IV. proglasila obiteljskim herojem, dokazuje i činjenica da je u njegovu čast srijeda bila dan žalosti i da su sve državne zastave spuštene na pola koplja, a tako će biti i na dan njegova pokopa.

Charlie Keating IV. završio je srednju školu Mattie Arcadia, bio je maratonac, a poznat je i kao “C-4”, jer je nosio isto ime kao i trojica Keatinga iz generacija prije njega, te je bio bratić olimpijskog plivačkog prvaka Garyja Halla Jr.

Njegov djed Charles Keating Jr. bio je poznati bankar, izuzetno moćan financijaš koji se bavio kreditiranjem, burzovnim i nekretninskim mešetarenjem. Umro je 2014. u dobi od 90 godina, a ostao je zapamćen po gradnji mnogih monumentalnih objekata.

O poginulom vojniku Charlieju Keatingu IV., prijatelji i poznanici imaju samo riječi hvale. Iako je bio bogat i imao sve što je potrebno za lagodan život, ipak se odlučio za vojsku i odlazak u Irak kako bi se borio protiv ISIL-a, jer kako kažu njegovi najbliži prijatelji, nije mogao gledati i ostati ravnodušan na sve zlo koje čini teroristička organizacija Islamska država. Na ljeto je planirao oženiti se sa svojom dugogodišnjom djevojkom.

Treći ubijeni Amerikanac

Vojnik Charlie Keating IV. treći je Amerikanac ubijen u Iraku otkako je Washington pokrenuo kampanju protiv Islamske države. Jedan američki marinac ubijen je u raketnom napadu u ožujku, dok je pripadnik specijalnih snaga poginuo tijekom racije u zatvoru prošlog listopada.•     

>> U napadu na Islamsku državu u Siriji ubijena 34 militanta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije