Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
23.07.2016. u 08:15

Ovo je jedan mali korak u procesu čišćenja Hrvatske od zločina komunizma

Komunizam se od laži rodio, od laži živi, i od laži će i umrijeti! Ovo je poznata izreka kardinala Alojzija Stepinca, koja je toliko aktualna, nakon što je Županijski sud u Zagrebu jučer poništio komunističku presudu protiv njega iz 1946. godine. Jer je taj proces bio zasnovan na komunističkim lažima i manipulacijama.

Svatko objektivan, razuman, odavno je na temelju bjelodanih činjenica mogao zaključiti da je Stepinac žrtva komunističkog režima i Titove diktatorske samovolje. 
I montirani proces protiv Stepinca nije bio jedini u komunističkom lageru, jer su na isti način osuđeni crkveni velikodostojnici i u Mađarskoj i Poljskoj, primjerice. Tipične staljinističke čistke!

No zašto se sa Stepincem čekalo do 2016., zašto od osamostaljenja nije podnesen zahtjev za poništenje presude? Odgovor leži u tome da je svojedobno kardinal Franjo Kuharić smatrao kako je dovoljno da je Stepinac s Andrijom Hebrangom rehabilitiran saborskom odlukom. No Kuharićev je stav bio pogrešan.


Više je nego jasno da sve komunističke presude valja preispitati i ukinuti, gdje god postoje jasni dokazi da su svakom optuženom bila prekršena sva sadašnja i tadašnja temeljena načela materijalnog i procesnog kaznenog prava civiliziranog dijela čovječanstva, da je bilo prekršeno načelo zakonitosti, načelo zabrane retroaktivnog djelovanja Kaznenog zakona, načelo krivnje, pravo na pošteno suđenje, sve što je u sudskoj odluci navelo Vijeće Županijskog suda.

To što opet divljaju srbijanski mediji, što divlja njihov šef države i četnički vojvoda Nikolić, samo je još jedan dokaz više koliko su svi oni zarobljeni u komunističkim i velikosrpskim lažima i mitovima, velika većina njih.

Jer je sudska odluka civilizacijski čin, a Nikolićevo deranje barbarsko divljanje! No i Hrvatska je još uvijek u raljama ostataka komunizma. 
Ovo je jedan mali korak u procesu čišćenja. 

>> Evo kako su povjesničari komentirali poništenje presude Alojziju Stepincu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije