Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
02.02.2017. u 08:45

Izgleda da je oporbi u SDP-u cilj potpuna stranačka propast

Ostrašćeno bombardiranje SDP-ovih jastrebova, milanovićevaca koji su izborom Davora Bernardića za novog predsjednika SDP-a poraženi, umjesto detronizacije novog predsjednika proizvelo je potpuno suprotan efekt.

Agresivni politički, pa doslovno, mobbing novog šefa Partije u javnosti koja ne prati izbliza zbivanja u SDP-u, pa je time i manje emotivna, stvorio je dojam prekomjernog granatiranja čovjeka koji je netom preuzeo SDP, a već ga se želi politički pokopati.

Istupi Ranka Ostojića koji je prije samo dva mjeseca izgubio izbore od Bernardića djeluju upravo tragično. Bombarderski žestoko, Ranko Ostojić puca po Bernardiću, a upravo je od takvog, očito onda nesposobnog Bernardića, izgubio na stranačkoj izbornoj bojišnici.

Ostojić čak konstatira da je prošlo previše vremena otkad je Bero postao šef SDP-a. Dva mjeseca u političkom životu zaista su relevantan period za ocjenu nečijeg mandata.

Tu je i “medijski pijanac” Predrag Matić koji se sam sa sobom svakodnevno natječe da izvali bolju foru i ošine vodstvo SDP-a. Čovjek je ušao u Predsjedništvo SDP-a iako nije bio ni na jednom šalabahteru pa smatra da je bogomdan svakome opaliti politički šamar.

Ipak, ono što je najintrigantnije – dojam je da dobrim dijelom ovih napada manipulira Zoran Milanović. Jasno je, pa i iz izjava Predraga Matića, da se Milanović susreće i druži s određenim SDP-ovcima, što je legitimno i drugarski (a još nije našao posao pa ima vremena napretek), ali teško se oteti dojmu da nije pokrovitelj nekih napada.

Štoviše, Milanović je iz Rijeke, gdje je bio svjedok na sudu, poručio da Bernardić mora biti prvi, a ne prvi među jednakima, aludirajući na to da se treba riješiti svojih mentora – Rajka Ostojića i Zlatka Komadine.

Ta poruka u načelu nije loša, Bernardić zaista djeluje kao projekt Ostojića i Komadine, ali teško da je iskrena. Na nju se veže onaj dio da bi se Bernardić više trebao osloniti na ljude u Klubu zastupnika, a tamo su uglavnom Milanovićevi bivši ministri.

Politički šmeker i kombinator Rajko Ostojić posve sigurno mnogima u SDP-u ide na živce i potpuno je jasno da iz pozadine voli upravljati situacijom, ali na koga bi se to Bernardić u ovoj situaciji trebao oslanjati?

Na milanovićevce koji su nišane uperili na njega? U cijeloj priči bez grijeha nije ni Bernardić. Bljedunjav je, mlak, nema autoriteta, zapravo predsjednička funkcija u SDP-u očito mu se dogodila prerano.

Već je bilo otužno gledati kako ga oporba u SDP-u svakodnevno mrcvari u medijima, dok jučer nisu osvanule dnevne novine s naslovnicom o tome da je Milanović na račun SDP-a putovao u Albaniju kako bi tražio posao. Vjerojatno su i oni kojima je SDP zadnja stvar u životu pomislili – napokon.

Napokon da je Bernardić uzvratio udarac. On pod hitno mora stabilizirati odnose u stranci i nametnuti se kao šef. Inače, jao nam svima. SDP će potonuti, a Živi zid još više rasti. Izgleda da je oporbi u SDP-u cilj potpuna stranačka propast.    

>> 'Vrijeme je da mediji puste Milanovića na miru'

Komentara 1

ZM
zmik
14:00 04.02.2017.

Je li to novinarka VL-a ili glasnogovornica SDP-a?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije