Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
21.08.2016. u 00:31

Pred Mostom nije lagan zadatak osvajanja treće pozicije. Ovaj put ima jaku konkurenciju i svojih bivših članova

Na prošlim izborima Most nije imao što izgubiti. Bili su neopterećeni, novi i drukčiji i to se biračima svidjelo. Baš zbog uspjeha na prošlim, izbori koji su pred nama za njih su najrizičniji.

SDP je u oporbi i nema što izgubiti. HDZ je distanciranjem od premijera, kojega je sam postavio, i pada Vlade već izgubio što je izgubiti mogao. Oni kao da i nisu bili na vlasti, očito da Vladu koju su srušili i nisu doživljavali kao svoju.

Najjače oružje Mostu dao je upravo HDZ u doba mučne suradnje kada je javnost uspio uvjeriti da je za sve kriv Most. Sada mostovci baš time traže naklonost birača govoreći o nepotkupljivosti, beskompromisnosti i žrtvovanju vlastitih fotelja.

Biračko je tijelo prevrtljivo. Nakon strmoglavog pada popularnosti nakon izbora, kada im je HDZ-ov PR uspio prišiti sve loše što se događalo, birači su, kako ankete sugeriraju, honorirali njihovo držanje na kraju balade.

Podrška Timu Oreškoviću i dizanje ruku za odlazak Tomislava Karamarka vratili su ih u igru pa su opet najozbiljniji konkurent za najpoželjniju poziciju – treću – koja bi opet mogla biti odlučujuća.Iako Petrov želi održati distancu od HDZ-a, Plenković otvoreno poručuje da nema ništa protiv još jedne Vlade HDZ - Most, koja je vrlo izvjesna. Nakon Jamba na listi Narodne koalicije savez sa SDP-om još je dalji nego u vrijeme kada je Milanović, bez zastora, ali Mostu iza leđa, pregovarao s Prgometom.

Međutim, pred Mostom nije lagan zadatak osvajanja treće pozicije. Ovaj put ima jaku konkurenciju i svojih bivših članova. Jedina opcija, iako nije jedina, odnijet će dio nezadovoljnih glasova, kao i Stipe Petrina.

Usitnjavanju glasova nezadovoljnika pridonijet će i stranka Pametno, koja je zajedno sa strankom Za grad vrlo ozbiljno pristupila kampanji predstavljajući dio po dio programa. Šteta što nisu dovoljno pametni pa da svi idu zajedno.

Iako je Most zauvijek izgubio onaj dio birača koji su priželjkivali Vladu Most - SDP, ipak su najozbiljniji kandidati za jezičac na vagi. A da ih i drugi shvaćaju ozbiljno, svjedoče reakcije na njihov gospodarski program. Ivan Lovrinović tvrdi da je njegov, a i SDP ih optužuje za prepisivačinu. 

Normalnom čovjeku nije jasno u čemu je problem, zar nije lijepo što su se složili pa neka ga ostvari onaj koga izaberemo. Ipak, veseli prepucavanje o programima nakon ustaša i partizana, niskih udaraca, podmetanja i ironiziranja, čega je svim ljudima u ovoj zemlji koji pokušavaju živjeti od svoga rada, preko glave. Možda je ovo početak jedne nove, uljuđenije i naprednije Hrvatske. Most je u tome pozitivnu ulogu već odigrao, makar i posredno.

Karamarko je prošlost, a Plenković se ogleda s bruxelleskim kolegom, pristojnim i nesklonim svađi. Pitanje je koliko će mu dugo Milanović, koji imidž nije gradio na finoći, htjeti na isti način parirati.  

>> Mogu li HDZ ili SDP sastaviti Vladu bez Petrova i Mosta?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije