Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
15.03.2017. u 08:50

Okupirani sobom, gubeći svaki kontakt sa stvarnošću, svi oni propuštaju vidjeti svoj radni učinak ravan nuli, izostanak reformi i očajne građane

Raspričao se neki dan potpredsjednik Vlade Ivan Kovačić. Umjesto ostavke ponudio je isprike svima, pa i onima koji su uvrijedili njega. Spominjao je lov na vještice, dotakao se kidanja glava nepodobnim službenicima, pa još rekao i da je društvo polarizirano, iako se teško oteti dojmu da je zapravo htio malo proćaskati o samome sebi. Pa red je da čovjek malo privatizira medije: o njemu se, budimo realni, ništa nije čulo mjesecima, još otkako je HDZ-ovcima poručio da se jebu. Onda je prepustio riječ svom posebnom savjetniku Ivici Relkoviću koji je pak govorio duže od onoga kojeg savjetuje. Premda ga o tome prethodno nitko nije pitao, zamolio je nazočne da nađu i izvuku iz njegove mladosti je li ispjevao ijedan redak bilo kakve ustaške pjesme, zatražio da se pretraži cijeli njegov život, na neki način olakšao dušu.

I Vesna Nađ, jedna od spomenutih nepodobnih službenica, promptno je istupila pa se u eteru N1 televizije izjadala o svojim tegobama koje traju još od šator-revolucije naovamo, spomenula dužnosničku otpremninu “šest plus šest”, još se i požalila na svoje lutanje između dvaju ministarstava, u konačnici, sa sretnim ishodom za nju. Koji dan prije samim sobom bavio se i ministar Goran Marić, istini za volju, vlastitim bratom. To je onaj drugi Marić kojim se danima bavila cijela nacija premda nitko pouzdano ne zna kako izgleda, ali doznali smo da se braća nisu čula tri mjeseca, premda je uvijek netko nekome brat, kako kaže ministar Oleg Butković

Još jedan njegov kolega iz Vladina kabineta ovih se dana zadržao u fokusu javnosti, riječ je o ministru zdravstva dr. Milanu Kujundžiću, to je onaj što vodi križarske ratove sa smijenjenim ravnateljem KB-a Dubrava koji ga naziva dezerterom, a ovaj se brani, maše privatnim tužbama. Ponešto je u svoju obranu rekao i Damir Habijan, HDZ-ova uzdanica u Varaždinu, koji je nakon optužbi Ladislava Ilčića da ovaj ne živi demokršćanske vrijednosti priznao da nije redovit u crkvi, a sva je prilika da će ovih dana, pod pritiskom javnosti, otkriti i pokoju tajnu iz svoje spavaće sobe.

Iskrenih, dirljivih ispovijesti može se, dakako, čuti i iz oporbe. Tomislav Saucha našao se usred afere iz koje se moglo razabrati da mu na ulici viču da je jazavac, da mu je žena istinska lavica te da želi svoj život natrag. Kada se sabere, obećao je, radit će svoj posao u Saboru za koji je plaćen, jer to mu je, otkrio je i to, jedini izvor prihoda. Ponešto za sebe proteklih je dana učinio i Ivan Pernar. Potegnuo je do Splita i uveličao karneval, oženio se Avom Karabatić, no povratak u stvarnost bio je grub jer mu je djelatnik škole u Markuševcu iz ruke otrgnuo mobitel, o čemu je također izvijestio javnost. Prethodno je i ministar Pavo Barišić, čulo se, imao privatnih problema. Okupirani sobom, gubeći svaki kontakt sa stvarnošću, svi oni propuštaju vidjeti svoj radni učinak ravan nuli, izostanak reformi u upravi, zdravstvu, obrazovanju i drugim vitalnim resorima za osiromašene, blokirane, besperspektivne i očajne građane. Ivan Kovačić i njemu slični činovnici za to se nikome nisu ispričali, ispada da im za to nedostaje vremena, pa i obraza.

>> 'Zvao me je Zoran Milanović i pitao zašto nisam dala ostavku'

>> Portret 'zločestog dečka' Mosta: neprimjetan dok ne pobjesni

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije