Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
09.02.2016. u 13:13

Kako je bivši ministar sam priznao najmanje jednu telefonsku intervenciju te tvrdi da je to najnormalnija pojava u hrvatskoj politici, svoja bi saznanja trebao podijeliti osim s čitateljima i s istražiteljima USKOK-a

Predrag Matić Fred, bivši ministar branitelja, pohvalio se u Novom listu prijateljstvom s Josipom Klemmom koji mu je poručio da se „slobodno javi ako mu bilo što treba u životu“.

Istovremeno je prozvao Klemmove branitelje iz šatora „gorima od pijuna“, pri čemu mu posebno smeta jedan koji mu se unosio u lice, a za čiju je suprugu Matić zvao iz Ureda predsjednika u Konzum da ne bi dobila otkaz. Matić priznaje da je ono zbog čega je smijenjena Mirela Holy, intervencija telefonom, nešto normalno, „to se u politici događa svaki dan“. Priznanje bivšeg ministra da je Ministarstvo branitelja počivalo na takvim intervencijama, što je on „umanjio za više od 90 posto“, moglo bi mu na vrat natovariti i organe gonjenja.

Iskorištavanje službenog položaja da se obavi radnja koja se ne bi smjela obaviti još je kažnjivo kao trgovanje utjecajem, što spada pod koruptivna kaznena djela. Kako je bivši ministar sam priznao najmanje jednu telefonsku intervenciju te tvrdi da je to najnormalnija pojava u hrvatskoj politici, svoja bi saznanja trebao podijeliti osim s čitateljima i s istražiteljima USKOK-a. Raspriča li se pred istražiteljima, teško će mu i novi prijatelj Klemm moći pomoći.

>>Klemm: Nije to tajni sastanak, nismo sekta. Matić: 'Politiko, što si nam napravila'

>>Druženje u Klemmovoj kleti pokazalo da su 'braća po oružju' iznad svake politike

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije