Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
18.05.2016. u 09:42

Pučanstvu je neshvatljivo da “narodni zastupnici” ne dolaze u Hrvatski sabor činiti ono za što su izabrani i dobro plaćeni. No, tim je “narodnim zastupnicima” izgleda svejedno hoće li biti u sabornici ili na pecanju

Kada u nekoj zemlji glavna vijest postaje informacija da bi uskoro državni parlament mogao imati kvorum, onda je prva pomisao da je posrijedi čudnovata zemlja. U petak će se vidjeti ima li vladajući politički savez kontrolu nad svojim saborskim zastupnicima ili je postojeća vladajuća koalicija samo drveno željezo.

Pučanstvu je neshvatljivo da “narodni zastupnici” ne dolaze u Hrvatski sabor činiti ono za što su izabrani i dobro plaćeni. No, tim je “narodnim zastupnicima” izgleda svejedno hoće li biti u sabornici ili na pecanju. Oni koji su ih birali, mogu se jedino jediti i u čudu pitati što bi bilo s njima kada ne bi došli na posao. Ne bi li poslodavac takvome zaposleniku smanjio plaću, odnosno čak dao i otkaz?

Kod nas su jedino saborski zastupnici izuzetak. Oni mogu u Sabor doći i ne doći, pa da na kraju mjeseca ipak dobiju svoje masne plaće. Njima demokracija nije odgovornost i obaveza nego njihova samovolja! Neki zastupnici nemaju čak ni toliko obzira prema Saboru pa da barem u njega dođu popiti kavu. Poluprazna sabornica zapravo je preslika politički praznoglave Hrvatske. Hrvatski je sabor, naime, poslije svakih parlamentarnih izbora sve manje okupljalište nacionalne elite, a sve više političke pajdašije.

Nakon hrvatskoga osamostaljenja i formiranja prvoga demokratskoga Sabora obnovili su se i pojavili i nacionalni ideali o ulozi i značaju takvoga novoga najvišega nacionalnoga predstavništva. U to je vrijeme, primjerice, nacionalno zaneseni i verbalno razbarušeni saborski zastupnik dr. Šime Đodan, sa saborske govornice ushićeno uzviknuo: “Iznad Hrvatskoga sabora samo je gospod Bog!” Što bi danas rekao dr. Đodan da vidi našu intelektualnu i političku kremu koja je prispjela u Sabor?

Sigurno bi vidio da se prevario i da je Bog izgleda Saboru odavno rekao laku noć! Što misliti o mjestu koje bi trebalo okupljati odabrane i izabrane koji ne dolaze u Sabor. Ne ponašaju li se i oni nemoralno i nehrvatski, kao i nekadašnji mađaroni bana Khuena Hedervaryja? Možda i u današnjem Saboru fali netko odlučan, poput nekadašnjega patriota koji je udario vritnjak omrznutom banu. Zar i suvremena kuenovština odnosno čuvanje svojih povlastica usprkos narodnome negodovanju, ne zaslužuje da u Saboru dobije nogom u tur? Kakva je to politička i ljudska odgovornost razmetati se svojim domoljubljem, a mjesečno samo koji put svratiti na jeftini ručak u saborski restoran? I svejedno uzeti mjesečnu plaću?!?

U isto vrijeme pak mnogi koji su sabornike birali i koji ih plaćaju, uglavnom rade za neku mjesečnu mizeriju. Ili ne dobiju čak ni nju! Nastavi li se neodgovorno i egoistično ponašanje saborskih zastupnika čija bi dužnost trebala biti briga za zajedničko dobro i opći interes, onda to neće biti samo laku noć pameti, nego i laku noć, Hrvatska!

>>Šef HDZ-a presjekao: Karamarko naredio glasanje u Saboru i u srijedu i u petak

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije