Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
29.05.2016. u 09:16

Ogroman pljesak jučer je dobio i novi Karamarkov zamjenik - Milijan Brkić, vjerojatno i veći od samog Karamarka

Sabor HDZ-a pokazao je ono što se očekivalo od trenutka kada je Most zatražio smjenu Tomislava Karamarka i zaprijetio rušenjem Vlade. HDZ se s Karamarkom neće obračunavati zato što to traži Most nego su HDZ-ovci zbili redove i svo svoje nezadovoljstvo usmjerili prema Mostu. Štoviše,

Most je, barem zasad, ujedinio i donedavno sukobljene – Karamarka, Brkića i Čuljka, a novo vodstvo dizajnirano je prema rezultatu njihova dogovora. Tako je taktika Mosta da pritisak na Karamarka i HDZ izvrše točno uoči stranačkih izbora polučila kontraefekt. HDZ se nije raskolio, struje su primirene, i sada slijedi obračun s Mostom. Još je nejasno hoće li HDZ uspjeti izbjeći izglasavanje nepovjerenja Karamarku u Vladi ili će se u HDZ-u morati početi razmišljati o njegovoj zamjeni kako bi se izbjegli novi parlamentarni izbori koji bi za HDZ, kao I za Most, vjerojatno bili pogubni. U tom razmišljanju, HDZ-ovcima će svakako pomoći rezultati stranačkih izbora jer su ministri Oleg Butković I Tomislav Tolušić iskočili kao potpredsjendici koji su osvojili najviše glasova delegata ( prvi je Butković, a drugi Tolušić), dok su kao članovi Predsjendištva najpopularniji ministar Zlatko Hasanbegović I lički povratnik Darko Milinović.  

Ogroman pljesak jučer je dobio i novi Karamarkov zamjenik - Milijan Brkić, vjerojatno i veći od samog Karamarka. Tako da će Brkićeva uloga u odlučivanju o Karamarkovoj političkoj sudbini biti presudna. Budući da Brkić kontrolira i dobar dio novog vodstav HDZ-a, premda tu ima i Karamakovih ljudi, on će biti taj koji će u jednom trenutku odlučiti hoće li ostati lojalan Karamarku ili će se morati spašavati HDZ. Prijetnja novim izborima i izglasavanjem nepovjerenja prvom potpredsjendiku Vlade za HDZ je iznimno teška situacija. Ijoš je nejasno može li se HDZ iz ove krizne situacije izvući, a da Karamarko opstane u Vladi.  

Karamarko sada ima i saveznika premijera Oreškovića jer ako padne šef HDZ-a, pada i Vlada,a time više nema ni premijera Oreškovića.

Komentara 2

Avatar juricamesko
juricamesko
09:41 29.05.2016.

Iva ne razmišlja se ni o kakvoj Karamarkovoj zamjeni u vladi već prije o tome kako Karamarko treba zauzeti funkciju koja mu po svemu pripada.onu premijersku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije