Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
14.11.2016. u 07:05

HDZ-u kao da se ne žuri regrutirati kandidate za lokalne izbore u svibnju 2017. godine

Izborni krugovi melju Hrvatsku, melju najveće stranke. HDZ je dvaput u razmaku od tri mjeseca birao predsjednika, zatim je jurio na parlamentarne izbore, a već su na vratima lokalni. Ništa bolje nije ni SDP-u, i oni su netom izabrali Milanovića, da bi izgubili parlamentarne izbore, pa sada između osam kandidata biraju novog šefa.

Uza sve to treba se spremati i za lokalnu izbornu utakmicu. HDZ koji je s Mostom na vlasti na nacionalnoj razini kao da se ne žuri regrutirati vojsku za izbore u svibnju 2017.

Jest, do njih je još šest mjeseci, ali HDZ ima veliki problem sa Zagrebom jer Andrija Mikulić nije dovoljno jak kandidat za metropolu, ima problem i sa Zadrom jer je gradonačelniku Božidaru Kalmeti potvrđena optužnica u aferi Remorker, HDZ-u se otvara prilika u Osijeku jer se HDSSB raspada...

Sve su to situacije s kojima se HDZ što prije treba uhvatiti u koštac. Kalmeta u Zadru dobro kotira, prije četiri godine središnjica ga je privoljela da se kandidira u Zadru jer su istraživanja tada pokazala da jedino on može dobiti izbore.

Sada se Plenković pred novinarima mora crvenjeti i odgovarati što će biti s Kalmetom s obzirom na to da je opterećen optužnicom, a bliže se izbori i postavlja se pitanje hoće li Kalmeta ponovno biti HDZ-ov kandidat za Zadar.

Uopće ne bi iznenadilo da se Kalmeta sam povuče iz kandidature, uostalom i prije parlamentarnih je izbora odustao, uz sve stranačke počasti, i od natjecanja na tim izborima. No HDZ mora što prije nacrtati križaljku za lokalne izbore jer ima posloženu stranačku priču, dok SDP tek bira novo vodstvo.

Lokalni će izbori biti i referendum o Vladi HDZ-a i Mosta, pa je HDZ-u tim važnije da na teren pošalje najkvalitetnije igrače. Bude li u Zagrebu u utakmicu slao Dragu Prgometa, morat će razmisliti što će sa zagrebačkim HDZ-om jer Prgomet, kako se može čuti, ne želi u utrku ako u paketu ne preuzme i gradski HDZ.

Sve to zahtijeva vrijeme, a HDZ i Most još nisu ni na nacionalnoj razini preuzeli vlast. Tek moraju imenovati državne tajnike, a o javnim poduzećima da ne govorimo... 

>> Mrak Taritaš najavila rješenje problema otpada u Zagrebu i poručila: Neću trčati maratone niti jesti snijeg

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije