Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
22.08.2016. u 19:46

Ima i onih koji misle da je šef SDP-a pogriješio, jer da je Petrov već ionako Plenkovića odabrao za partnera u novoj Vladi.

Predsjednik SDP-a i vođa Narodne koalicije Zoran Milanović odlučio je abolirati potpredsjednika propale Vlade Božu Petrova i njegov Most od svih – a bilo ih je na bacanje – loših poteza Oreškovićeve Vlade. I za sve okriviti isključivo HDZ. Ime Bože Petrova i ostalih mostovaca Milanović izbjegava izustiti kad god i koliko god je to moguće. 

Šef SDP-a ne želi napadati Most, ne želi se zamjeriti Petrovu jer je uvjeren da će na taj način nakon izbora uspjeti zaključiti pregovore s Petrovom i s Mostom sklopiti većinu i formirati Vladu. Prema našim informacijama, Milanović je očito toliko zabrinut za duševni mir Bože Petrova, svog žestokog političkog kritičara i protivnika, da je svim kandidatima Narodne koalicije zabranio da u kampanji napadaju njega i njegove mostovce. 

Naravno, ima dosta ljudi i u SDP-u i u drugim strankama Narodne koalicije koji su uvjereni kako je takva strategija prema Mostu potpuno promašena, ali o tome u javnosti šute – što radi mira u kući, a što zbog vlastitog konformizma. Ukratko, oni rezoniraju kako Milanović Petrovu može pisati i ljubavna pisma i javno ga obožavati, ali da svejedno s Mostom neće uspjeti sklopiti poslijeizborni pakt jer je, smatraju, Petrov već odavno odlučio s kime želi sastaviti novu Vladu. A “dečko” kojeg je odabrao zove se Andrej Plenković i po mnogo čemu je sličan Zoranu Milanoviću. Ali postoji jedna velika, zapravo krucijalna razlika. 

Plenkoviću na vizitki piše da je predsjednik HDZ-a – stranke koja je svjetonazorski kudikamo bliža Boži Petrovu, Nikoli Grmoji i Ivici Relkoviću – trojici najutjecajnijih članova Mosta – nego što će to SDP ikada biti. Bez obzira na to jesu li u pravu oni koji tvrde da je Milanovićeva strategija prema Mostu promašena ili će se na kraju pokazati da je šef SDP-a vukao presudne političke poteze kada je popuštao Petrovu, ostaje činjenica da Milanović vodi riskantnu kampanju zbog koje bi na kraju mogao izgubiti izbore.

U ringu se bori protiv dva boksača, jer i Plenković i Petrov ga gađaju u bradu, a on tuče samo jednog – svog prijatelja Plenkovića.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije