Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
07.12.2016. u 19:18

Nevjerojatno je da vrh HDZ-a odluku o napadu na Bandića prepušta zagrebačkom ogranku

U situaciji kada je Milan Bandić, dugogodišnji zagrebački vladar, ozbiljno uzdrman aferama, optužnicama i inim nevoljama, dvije najveće stranke – HDZ i SDP – još nemaju jasnu strategiju za Zagreb. Zagreb je metropola, Zagreb je krupan politički zalogaj, Bandić je politička životinja nevjerojatnog instinkta, ali kao za peh ni HDZ ni SDP još nemaju scenarij za osvajanje metropole. HDZ-u je očito problem što nemaju pravog kandidata za metropolu, a Plenković oteže i ustručava se podržati Andriju Mikulića jer očito ne želi na sebe preuzeti odgovornost njegova mogućeg neuspjeha. Pritom Plenković ne igra politički pošteno jer Mikulića kuri na laganoj vatrici umjesto da mu jasno kaže da on nije taj ili da ga, svjestan rizika, pošalje u bitku za Zagreb pa ga se nakon izbora riješi.

Ako HDZ i ima nekog “genijalnog” kandidata kojeg čuva za “posljednji trenutak” ili mjesec veljaču, kako se nagađa, pa ga onda lansira u izbornu utakmicu, to je rizična politička igra. Jer u međuvremenu vrhu stranke zbivanja u zagrebačkom HDZ-u izmiču kontroli pa Mikulić prijeti rušenjem zagrebačkog proračuna, a s njim i Bandića, iako nije jasno što bi time HDZ dobio, odnosno ne bi li time pomogao upravo Bandiću i preostalim dvjema kandidatkinjama – Anki Mrak Taritaš i Sandri Švaljek. HDZ-ova priča sa Zagrebom poprima neozbiljne konture, na trenutke djeluje kao politički amaterizam jer je potpuno nevjerojatno da vrh HDZ-a odluku o eventualnom napadu na Bandića prepušta gradskom HDZ-u. No, iza priče o Zagrebu moguće se krije i borba starog i novog HDZ-a jer razne struje povezane sa starim strukturama imaju interesa mutiti vodu. SDP ima nevolju što je Davor Bernardić izabran za šefa SDP-a pa su u potrazi za novim kandidatom.

Za Bernardića je to vjerojatno spas jer teško da bi imao šanse u Zagrebu. SDP nema kandidate na pladnju, a i kod njih se igraju političke igre jer jedan potpredsjednik stranke zaziva podršku Anki Mrak Taritaš, a drugi ga poklapa da nije on HNS-ovac...     

>> Predsjedništvo HDZ-a raspravljalo o 'zagrebačkoj krizi': Plenković protiv rušenja Bandićevog proračuna i imenovanja povjerenika

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije