Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
11.04.2016. u 11:15

Kako je putnik preminuo, naknadu su, uvećanu za 300 kuna tarifne naknade i 5 kuna dodatka za brzi vlak, htjele sudski naplatiti od majke Dragice.

Darko Varnica, odvjetnik iz Splita, izborio je, prema nepravomoćnoj presudi Općinskog suda u Splitu, pobjedu nad tri tvrtke u sastavu Hrvatskih željeznica – HŽ Infrastruktura, HŽ Cargo i HŽ Putnički prijevoz.

Slobodna Dalmacija piše da su tvrtke u sastavu HŽ-a još 2003. zbog vožnje vlakom bez vozne karte drugog razreda u iznosu od 138 kuna tužile Gorana G. Kako je putnik iste godine preminuo, naknadu su, uvećanu za 300 kuna tarifne naknade i 5 kuna dodatka za brzi vlak, htjele sudski naplatiti od majke Dragice. Još neobičnije od toga što HŽ 13 godina sudski potražuje novac za kartu drugog razreda od mrtvog putnika zvuči podatak iz sudske presude gdje piše kako je Goran G. umro u svibnju 2003., a da se švercao u vlaku početkom srpnja iste godine.

Odvjetnik Varnica uspio je pred splitskim sudom dokazati da majka Dragica nije od sina Gorana naslijedila nikakvu imovinu pa ne može odgovarati ni za njegove dugove. Bizarni sudski predmet u kojem HŽ od mrtvog putnika 13 godina potražuje 443 kune mogao bi se i nastaviti ako se vrli „željezničari“ odluče žaliti na presudu u kojoj su troškovi ionako prešli vrijednost spora.     

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije