Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
01.06.2016. u 23:12

Vidjet ćemo je li iza brige za reformu obrazovanja kod nekih čučala samo želja da se promijeni vlast.

Jesu li građani Hrvatske konačno shvatili da se bolja budućnost ove zemlje i njihove djece nalazi u modernom pristupu obrazovanju, u školi koja je primjerena 21. stoljeću i novim potrebama i odnosima na tržištu rada? Jesu li postali svjesni toga da jedino kvalitetni obrazovni proces, zainteresirani i motivirani nastavnici i profesori, prikladno plaćeni i tretirani u društvu, dovoljno educirani i željni kontinuiranog usavršavanja, mogu njihovoj djeci pružiti sva potrebna znanja i vještine, koja će im omogućiti da pristojne plaće i dobar standard uživaju i u Hrvatskoj, a ne, kako reče jučer jedna majka na prosvjedu, u zemljama dalekog sjevera.

Kad bi se sudilo po prosvjedu u Zagrebu, gdje je prosvjednika bilo više od 25 tisuća, ali i ostalim gradovima Hrvatske, koji su grleno zazivali stručnost, poštenje, otvorenost, školu koja će učenike naučiti kako učiti, školu u kojoj neće biflati i bubati, nego misliti i kreirati, u kojoj neće tup ponavljati nego raspravljati, onda bi slobodno mogli zaključiti - da, građani su se osvijestili, shvatili su i dobro da je tako. No, na test njihove osvještenosti, njihove spremnosti da podrže prosvjetare, njihova odlučnost da se izbore za bolje škole i bolju perspektivu i budućnost svoje djece nećemo trebati dugo čekati. Vidjet ćemo kako će se ponijeti pri prvom prosvjetarskom štrajku u koji će učitelji krenuti zbog svojih plaća ili nekih drugih prava koja će im vladajući, bez obzira bili desni ili lijevi, pokušati oduzeti.

Tad ćemo vidjeti je li ukupno četrdesetak tisuća ljudi koji su jučer prosvjedovali pozivajući se na dobrobit svoje djece, zaista mislilo ozbiljno. Vidjet ćemo jesu li u prosvjed išli iskreno, otvorena srca i namjere, svjesni toga što je kurikularna reforma i što nudi, ili je u pozadini, kao i mnogo puta ranije, bilo i drugačijih motiva. Vidjet ćemo je li se iza brige za školu i budućnost djece, možda, barem kod dijela njih, čučala želja da se promijeni ne samo škola nego i aktualna vlast. Ako je i to, legitimno je, ali onda škola ne treba biti izgovor. Vidjet ćemo hoće li ih tada podržati.

>>Organizatori prosvjeda pročitali četiri zahtjeva političarima. Ispunjenim Trgom se orilo: Reforma! Reforma!

>>'Izgleda da su se u ovom kurikulumu najmanje uključivali znanstvenici'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije