Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
06.05.2016. u 23:38

Orešković je SOA-u vratio u fokus, nakon što je javnost time iscrpljivana tri mjeseca

Premijer Orešković mandat je započeo čvrstim gardom da predsjednici RH, a ni svom partneru u Vladi Tomislavu Karamarku, neće popustiti kada je riječ o brzinskoj smjeni šefa SOA-e Dragana Lozančića. Premijer je tim činom stekao simpatije javnosti jer je, iako je u hrvatski politički vrtlog upao naglavačke, pokazao da neće biti “mali od kužine”. No premijeru se, očito, pozicija prvog čovjeka Vlade omilila pa je pomislio da se u Banskim dvorima može “igrati” baš kako poželi. Tako je namjeravao u Vladu za svog savjetnika dovesti upravo Dragana Lozančića kojeg je predsjednica prozvala da je bio osobni obavještajac bivšeg premijera Zorana Milanovića. Predsjednica za to nije ponudila nijedan dokaz i to je kompromitira jer bi tako teške optužbe valjalo dokazati, a posljedično i sankcionirati.

No, bez obzira na to, ako od predsjednice stižu tako teške riječi, a valjda i ona ima neke informacije kada ga tako proziva, i ako HDZ, koji je premijera doveo u Vladu, otpočetka mandata inzistira na Lozančićevu smjenjivanju, onda je zaista “šaka u oko” da ga premijer zbrinjava u Banskim dvorima. HDZ je ipak uspio izminirati Lozančićevo mjesto savjetnika u Vladi, pa mu se nudi mjesto u nekom od javnih poduzeća.

 I Karamarku se može prigovoriti što je mandat otvorio temom tajne službe koja, realno, prosječnog Hrvata u životu uopće ne tangira, ali ponovno vraćanje SOA-e u fokus političkih zbivanja, nakon što se Vlada na pitanju tajne službe iscrpljivala gotovo tri mjeseca, nema nikakvo opravdanje. A upravo je to učinio premijer Orešković kada je poželio Lozančića dovesti u Vladu. Umjesto da se Vlada bavi reformama, gospodarstvom, provođenjem nacionalnog programa reformi, opet se bavimo tajnom službom i njezinim isluženim kadrovima. U HDZ-u su jasni u ocjeni da Lozančić, kao bivši šef SOA-e koji se bavio delikatnim poslom i vjerojatno mnogima zamjerio, ne smije ostati na cesti, ali u Vladi mu nije mjesto.

U HDZ-u sve više gube živce te poručuju da su negativnim mišljenjem na izbor novog šefa SOA-e poslali zadnje upozorenje premijeru i Mostu. Igra bi mogla uskoro završiti.

>> Milanović: Ponašanje gospođe Kolinde Grabar-Kitarović neozbiljno je i neodgovorno!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije