Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
05.12.2016. u 19:57

Upravo je agresivna politika Izetbegovića razlog nezadovoljstva Hrvata i Srba u BiH

Koliko god to Senad Hadžifejzović, novinar i vlasnik televizije Face iz Sarajeva osporavao, ma kakvim god se uvredama i prozivkama prema hrvatskoj predsjednici služio, jedna stvar je potpuno jasna. Onaj meki, fini bosanskohercegovački islam, islam tolerancije koji je uvažavao susjede, poštovao njihovu vjeru i običaje odavno je već u Bosni počeo gubiti temelje.

Senad Hadžifejzović možda u posljednja četvrt stoljeća nikada nije bio u Maoči ili Ošvama pa nije vidio što se događa. Možda nije bio ni u Zenici kada su njezinim ulicama defilirale vehabije, možda nije bio ni na Ilidži koja je danas Arabija u malom. Uostalom, nije možda zadnjih godina ni prošetao Baščaršijom kojom svakodnevno šetaju desetine žena pod burkama. Možda, ali je to malo vjerojatno. Kao jedan od vodećih bošnjačkih novinara, Hadžifejzović je zasigurno svjestan onoga što SOA, SIPA, ali i cijeli niz zapadnih obavještajnih službi tvrde već neko vrijeme. Islam se u BiH žestoko radikalizira. Hadžifejzović je možda i zaboravio kako je Bilal Bosnić osuđen na sedam godina zatvora zbog regrutiranja islamista, možda je i zaboravio napad na američko veleposlanstvo u Sarajevu kada je vehabija na zgradu satima ispucavao rafale. No, pokazao je da zna vrijeđati hrvatsku predsjednicu na najgori i najprimitivniji način, napominjući kako joj je tumačenje vjere banalno, ali kako bi rado “s njom odradio radikalnu fizičku terapiju”. Nije tom “krkanluku”, kakav nije u nas viđen još od Kovačevićeva “madraca i mudraca”, svrha samo vrijeđanje i ponižavanje, već nešto mnogo složenije. Cilj je institucionalno negirati radikalizaciju islama u BiH, stvoriti sliku o aktualnom bošnjačkom vodstvu i Bakiru Izetbegoviću, čestom gostu Face TV-a, kao umjerenom, liberalno-islamskom političaru koji pod kontrolom drži situaciju među muslimanima. Upravo je agresivna politika Izetbegovića razlog nezadovoljstva Hrvata i Srba u BiH.

A to što je Hadžifejzović primitivno i seksistički sasuo drvlje i kamenje na hrvatsku predsjednicu, pokazuje samo da su njezine teze točne. Jer stvarnih protuargumenata očito nema.

> > Voditelj iz BiH seksistički prozvao predsjednicu: Drugarice Kolinda, tumačenja vjera su vam banalna, vi ste gospođa fatalna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije