Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
05.12.2016. u 07:14

Iako kašu sa specijalizacijama nije skuhao Kujundžić, on će je morati riješiti

Iako smo u bijelom, nismo ovce – jedna je od poruka koja je dočekala prof. dr. sc. Milana Kujundžića ispred Ministarstva kojim upravlja. Taj i druge transparente na Ksaver su mu u subotu donijeli liječnici, specijalizanti, stažisti i tako vrlo konkretno odgovorili što misle o njegovim izmjenama pravilnika o specijalizacijama. Ministar ih je saslušao, ugostio, razgovarao i – nitko kući nije otišao pametniji. Štoviše, iz Ministarstva su poslali priopćenje medijima. Ni na tom papiru nema jasnog stava o pitanju koje je okupilo liječnike u subotnji prosvjed. Traži se, piše, kompromisno rješenje. A put je do rješenja, piše i to, u dijalogu. Sjajan sastavak, adventskog duha. No, bez sadržaja i bez – rješenja. A po rješenje su pred Ministarstvo došli liječnici i isto to rješenje čekaju ravnatelji svih bolnica u zemlji.

Širiti mir i ljubav uvijek je pohvalno, ali u ovoj priči i potpuno promašeno. Jer ovdje priču pričaju brojke. Ni liječniku prosvjedniku, ni bolnici, a sutra ni pacijentu nije svejedno hoće li taj specijalizant plaćati odštetu specijalizacije ukupno do 50 tisuća kuna, 250 tisuća ili više od milijuna? Kašu, istinabog, nije skuhao Kujundžić. No on sad drži kuhaču i ovo mu je zapravo prvi pravi, i to vruć krumpir u resoru koji je preuzeo. Ministru zdravstva već se u kuloarima zamjera nečinjenje, mnogi čekaju taj neki prvi krupan potez koji će oslikati politiku kakvu će provoditi za svog mandata. Za to vrijeme ministar zdravstva ponavlja da je on čovjek kontinuiteta i da će nastaviti sve što je dobro. Na temelju izmjena o kojima govori očito ne misli da je liberalizacija specijalizacija koju mu je u naslijeđe ostavio prethodnik dr. Dario Nakić nešto dobro. Nije to mislio ni sam Nakić jer je u mjesec dana sam poslao izmjene vlastitih izmjena istog pravilnika. Zbog takvih (ne)mišljenja hrvatskih ministara vjerojatno su i u subotu prosvjedovali oni koji “na leđima” imaju milijun kuna duga, oni koji sutra mogu otići kao ptičice, oni koji tuže bolnice itd. Ukratko, cirkus. Ali cirkus koji ministar zdravstva ne smije samo gledati.

> > Prosvjed liječnika ispred Ministarstva: Tražimo ukidanje robovlasničkih ugovora

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije