Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
18.02.2016. u 09:30

Legitimno je Paneniću spočitavati aferu stiropor, ali ne smije biti alibi za hajku i javno sramoćenje

Sindikalist Ozren Matijašević uhvatio se ministra gospodarstva Tomislava Panenića i njegove čudnovate i nikad do kraja razjašnjene afere sa stiroporom. Bučni sindikalist gotovo na svakom svom javnom nastupu postavlja pitanje “tko je ukrao stiropor” vrijedan nekoliko stotina kuna i pritom upire prstom u zbunjenog ministra. Traži Panenićevu ostavku po kratkom postupku.

Matijaševićev napad na Mostovu uzdanicu potvrđuje da u Hrvatskoj stradaju samo mali lopovi i sitni prijestupnici, ulični kokošari i šibicari. U Hrvatskoj ozbiljno shvaćaju samo blagajnicu koja je pronevjerila nekoliko tisuća kuna, prodavačicu koja pojede dvije kriške nagnjilog pršuta, tajnicu koja na sitno krade uredski pribor, švercere u tramvaju i, naravno, kradljivce stiropora. Takve za gušu, poput dobro utreniranih lovačkih pasa, hvataju ne samo mediji nego i prekaljeni sindikalisti.

Ne daj Bože da netko pomisli kako se zalažem za to da se sitni prijestupi i krađe opraštaju, ali nisam ni za to da se samo o njima govori. Pogotovo je neprihvatljivo da nam stiroporske priče zaklanjaju vidik prema milijunskim krađama. Stvari se, kako se to ovih dana može često čuti, ne smiju vaditi iz konteksta. Društvene procese treba sagledavati u njihovoj punini ili, učenije rečeno, holistički. Da je Matijaševiću do pravde, onda bi, valjda, na jednak način gledao sve ministre. Pritom bi vodio računa o visini kaznenog djela i o vremenu počinjenja “zločina”. Nisam siguran da bi u tom slučaju Panenić bio prvi na listi.

Matijašević je bio sindikalni lider za vrijeme vladavine Ive Sanadera kada se nije krao stiropor od nekoliko stotina kuna, nego su se na sumnjiv način prodavale najvrednije hrvatske tvrtke i uzimale provizije od desetak milijuna kuna. Nisam primijetio da je Matijašević nešto previše glasno rogoborio protiv nedodirljivog Sanadera. Možda je bio uvjeren u njegovo poštenje, a možda je, za razliku od nas naivaca, i tada znao da Sanaderu nitko ništa ne može i da će se ćaća vratiti. Ne želim ni pomisliti da je Sanader “kupio” sindikalnog lidera obećanjima koja nikada nisu ispunjena. Nije Matijašević pokazivao sadašnju stiroporsku borbenost kada su Petar Čobanković i Stjepan Fiolić pod vrlo čudnim okolnostima dogovarali prodaju zgrade u Planinskoj.

Bilo bi dobro kada bi vlada Tihomira Oreškovića imala problem samo s otuđenjem stiropora. To bi značilo da imamo jednu od najpoštenijih vlada u Europi. Bojim se da Matijaševićevi motivi nemaju previše veze s uvođenjem visokih moralnih standarda u javni život. Prije će biti da Matijašević čisti prostor za nekog tko je u trgovini ministarskim foteljama između Bože Petrova i Tomislava Karamarka ostao kratkih rukava. Legitimno je Paneniću spočitavati aferu stiropor, ali ne smije biti alibi za hajku i javno sramoćenje. Dosta je Paneniću i njegovih problema. On bi od muke najradije pojeo sav onaj stiropor koji je navodno poklonio djetetu hrvatskog branitelja.

>> Panenić: Donio sam odluku da se taj stiropor pokloni. Ali to ne znači da je to krađa

>> Ozren Matijašević traži ostavku ministra gospodarstva Tomislava Panenića

Komentara 6

DU
Deleted user
13:51 18.02.2016.

Gospon Ozren je na ponos i diku hrvatskoga roda i naroda i svih nacionalnih manjina koje žive u Hrvatskoj. Evo prije nekoliko minuta NASA je na svojim stranicama objavila da je unatoč ovom tmurnom vremenu na području Hrvatske zamjećen jedan izuzetno svijetli objekt. Podrobnijom analizom snimke ustanovljeno je da je to sindikalac Matijašević, koji lebdi na stiroporu površine 40m2.

Avatar Anemični HDZ
Anemični HDZ
14:46 18.02.2016.

od politicara goris u smo sindikalisti, ove komunisticke ostavstine u zivotu radile nisu,,, pa koliko sati rada ima matijasevic?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije