Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
19.11.2016. u 12:36

Zašto karijeristi poput Sanadera, Plenkovića, N. Obuljen ili Stiera ne izaberu SDP kojem su bliže

Subota 12. studenoga

Još četiri godine šatora i streha na Jelačićevu trgu

Davor Bernardić, mladić sa senzibilitetom 70-godišnjaka, Anka Mrak-Taritaš, koja manje-više sve polaže na svoj šarm, i maturantica Sandra Švaljek, kandidati za gradonačelnika Zagreba, koji se bira u svibnju iduće godine, prema posljednjoj anketi, prilično neutješno zaostaju za Milanom Bandićem.

Zašto će taj vjernik i nevjernik, crni i crveni, ustaša i partizan, desničar i ljevičar, prevrtljivac koji za sekundu poriče ono što je rekao prije sekundu, seljak s kamenjara, ali i odličan poznavalac grada, na kraju sigurno pobijediti? Zato što je najvještiji populist.

Nitko, ni HDZ ni SDP ni bilo tko drugi, već nepodnošljivo dugo ne uspijeva mu suprotstaviti gospodina koji se ne bi ulizivao građanima spuštajući se do svojih i njihovih niskih strasti i interesa, nego bi s njima dijelio neke zagrebačke vrijednosti i veličinu grada kojim skupina ruralaca upravlja kao provincijskim sajmom.

Zamislite – još četiri-pet godina nećemo vidjeti Trg bana Jelačića u svekolikoj ljepoti nego će se ljudi na njemu probijati između ciganskih streha i šatora u kojima se prodaju slanina, kukuruzni kruh i drugi specijaliteti iz Bandićeva sela i susjedstva.

Nedjelja 13. studenoga

Stanković je hrabar samo kad mlati po domoljublju

Ivan Pernar je nakon 15-ak minuta otišao iz HTV-ove emisije “Nedjeljom u dva” jer ga je na to prekidanjem natjerao voditelj Aleksandar Stanković, koji nije krio da mu je nakon toga laknulo.

Oslobodio se opasnosti da ga Pernar (koji je sada u fazi ulizivanja ljevici i SDP-u) još nečim šokira, pošto je ustvrdio da je 1948. godine protjerano 750.000 Palestinaca te da je izraelska država stvorena na genocidu.

Novi šok Stankovićev kukavički udbaško-činovnički strah koji krije iza agresivnosti ne bi podnio. Stanković je “hrabar” samo kad goste pušta da neometani mlate po hrvatskom nacionalizmu, domoljublju, Domovinskom ratu, pa i HDZ-u (što je i danas, bez voditeljevih upada, činio i Pernar), na čemu mu plješću jugonostalgičari i velikosrbi.

Ali što ako paljbu otvori izraelski veleposlanik ili Slavko Goldstein, protivnik hrvatske države koji se u vrijeme o kojem govori Pernar u Izraelu žestoko borio za židovsku državu? Mogao bi se tada nedodirljivi Stanković provesti kao – Palestinac.

Ponedjeljak 14. studenoga

Uživanje u HDZ-ovoj moći i lijevom milovanju

Prepuna dvorana Vatroslav Lisinski u Zagrebu, u kojoj je prikazan film “Ovčara neispričana priča”, izviždala je ministricu kulture Ninu Obuljen kad ju je – ironično, zbog izostanka s projekcije – pozdravio jedan od autora filma, Nikola Kajkić.

Inače je Kajkić nedavno obavijestio javnost kako se N. Obuljen kao članica Upravnog odbora HAVC-a odlučno zauzela za to da film o Ovčari ne dobije ni lipe. I stoga su je, ne bi li na čelu Ministarstva kulture zamijenila “omraženog” Zlatka Hasanbegovića, ustrajno zagovarali ljevičarski mediji i komentatori.

Isti oni koji su sricali i hvalospjeve Europejcu Plenkoviću, koji im se nastoji svidjeti kao i njegova miljenica Nina, koja je to činila uskraćujući novac za filmove o žrtvi i veličini Domovinskog rata a dajući ga onima koji istinu o tome krivotvore.

Zašto karijeristi poput Sanadera, Plenkovića, Nine Obuljen ili ustaše preobraćenog u antifašista Davora Ive Stiera ne izaberu SDP, Laburiste, Radničku frontu..., kojima su bliže? Pa zato što je HDZ najjači u zemlji, a s duge se strane žele dodvoriti lijevom medijskom establišmentu – jedinom koji postoji, desnog i nema.

Kadšto preko ramena dobaciš narodu malo Tuđmana kao šačicu bombona ili paketić s dudama kako bi ga zadovoljio, uživaš u HDZ-ovoj nadmoći i lijevom milovanju – ne može bolje!

Utorak 15. studenoga

EU i SAD osiromašili Bugarsku kao i Hrvatsku

U Bugarskoj je za predsjednika izabran proruski kandidat Radev. Nimalo neočekivano, jer su Europska unija i Amerikanci zločinački tu nekad perspektivnu državu učinili najsiromašnijom u Europi. Poznata kao zemlja rajčica, prestala je zbog uvoza proizvoditi rajčice.

Prodala je najveći rudnik zlata, rudnike bakra, vodovod i kanalizaciju. Pod prisilom EU i Amerikanaca zatvorila je nuklearnu elektranu zahvaljujući kojoj je izvozila struju u Tursku, Albaniju, Grčku, Italiju... te otkupljuje velik postotak deset puta skuplje “zelene” struje! Premda potpuno sigurna, elektrana je obustavila rad samo zato što je bila ruska (sovjetska).

A iz istog razloga prekinuta je i gradnja još jedne nuklearne elektrane, za koju je potrošen golem novac i koja je bila pri svršetku! Od 2007. do 2013. godine Bugarska je iz fondova EU dobila samo 1,3 od predviđenih 7 milijardi dolara...

Uz to, Bugarska je prezadužena zemlja a otkad je u EU izgubila je 10 posto stanovništva. Dakle, puno sličnosti s Hrvatskom. A i bivše bugarske vlasti sličile su na hrvatske, pa i na Plenkovića, Stiera... koji su se “afirmirali” pljuskanjem po Rusiji i sluganstvom prema Europskoj uniji koja ih tapše po ramenu dok Hrvatsku nastavlja pljačkati kao i Bugarsku.

Srijeda 16. studenoga

Ostojić drsko iskoristio čak i kardinala Bozanića

Ranko Ostojić je jednoj novinarki prepričao svoj razgovor s kardinalom Bozanićem na konstituirajućoj sjednici Sabora. Nadbiskupu, kojeg je “odveo u stranu”, rekao je da će se, bude li izabran za predsjednika SDP-a, zauzeti za reviziju vatikanskih ugovora s Hrvatskom.

Nakon “kratkog muka” Bozanić mu je uzvratio da su “njegova vrata uvijek otvorena za razgovor”. Zagrebačka je nadbiskupija priopćila da je taj susret bio drukčiji, da je Ostojić prišao kardinalu s kraja na kraj sabornice, pozdravio ga i upitao bi li ga primio, na što je dobio potvrdan odgovor.

To i ništa više. Drskost s kojom je kao mogući predsjednik SDP-a Ostojić prišao kardinalu ista je kao i drskost s kojom se kandidirao za predsjednika jedne od dviju najjačih stranaka u Hrvatskoj.

Jer, s promjenom vlasti on je trebao biti sankcioniran zbog policijskog ubojstva Darka Pajičića u Vukovaru, zbog pribivanja sjednici Vlade britanskih špijuna radi uhićenja Gotovine, zbog toga što je, kao ministar policije u dogovoru s Milanovićem, kako su pisali i “njegovi” lijevi novinari, protuzakonito uhitio Milana Bandića pošto je to USKOK odbio učiniti, i zbog niza drugih nepodopština.

Četvrtak 17. studenoga

Manolićeva mašinerija za inozemno otimanje

Transkript pokazuje da je Josip Manolić na sjednici VONS-a 1993. rekao kako se Bosna ne može održati te je treba podijeliti, “pa neka ostane mala Bosna s Muslimanima”, a poslije je za taj naum ustrajno optuživao prvog hrvatskog predsjednika.

Te negativne mitove pronosili su pojedinci poput Mesića i Manolića, ali i cijela ljevica kao oporba te poslije kao vlast. Mesić je širio neistine i o Tuđmanovoj podjeli BiH, i o bogaćenju njegove obitelji, i o krivnji za rat i prikrivanje ratnih zločina, za pljačku u pretvorbi i privatizaciji, ali i sva se ljevica hranila žigovanjem “deset izgubljenih godina”.

Kobna posljedica te protuhrvatske politike jest rušenje autoriteta države a onda i suvereniteta, brane koja je štitila hrvatska bogatstva. Kad je ona uklonjena, krenula je bujica inozemnog otimanja banaka, strateških državnih tvrtki i drugog obiteljskog blaga.

To i jest bio glavni cilj. Zlobnici poput Manolića, Mesića, Račana, V. Pusić... i njihova svekolika propagandna mašinerija glavni su krivci za današnje siromaštvo Hrvatske.

Petak 18. studenoga

Običan svijet u Srbiji zna da je Tito bio srpski vođa

Beogradski mediji objavljuju kako je jedna ozbiljna anketa pokazala da 32 posto Srba, kad dobiju šest ponuđenih imena, kao najboljeg lidera Srbije bira – Tita. Na drugom je mjestu Vučić s 31 posto te Đinđić s 11 i Milošević sa samo tri posto.

Dakle, običan svijet u Srbiji sjeća se kako je zapravo bivši jugoslavenski diktator bio u prvom redu srpski vođa, a Jugoslavija zapravo Srbija. Ali zna isto tako i tko je šešeljevac Vučić koji je do jučer, suprotstavljajući se kritičarima radikala, govorio da su Ogulin, Karlobag, Karlovac i Virovitica “srpske zemlje” te koji je četničkom vojvodi Šešelju nakon što se vratio iz Haaga izrazio dobrodošlicu, poželio mu brz oporavak i dobro zdravlje.

Stoga Hrvati moraju znati da nam sve što dolazi iz Srbije – dolazi iz Titove i Vučićeve komunističko-četničke države, iste onakve iz kakve su nam devedesetih godina dolazili tenkovi i zločinci.

>> Ministrica kulture najavila: 'Uvest će se red u financiranje u kulturi'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije