Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
10.02.2016. u 07:10

Istovremeno, dok se diže histerija oko ministra kulture, širi se i uvjeravanje da je u Hrvatskoj na djelu “nova konzervativna revolucija”.

Dok dio kulturne javnosti dobrohotno iščekuje strategiju nacionalne kulture, drugi dio bavi se osporavanjima i optuživanjima ministra Zlatka Hasanbegovića. U simbolički “vrućem zecu” parovi su (bili): Andrea Zlatar Violić i Vili Matula, Urša Raukar i Željko Jovanović, Nenad Stazić i Lucija Šerbedžija, Nina Violić i Ivica Buljan, Domagoj Margetić i Efraim Zuroff...

Istovremeno, dok se diže histerija oko ministra kulture, širi se i uvjeravanje da je u Hrvatskoj na djelu “nova konzervativna revolucija”. Dok se diže javna graja na tu “konzervativnu revoluciju”, već traje “lijevo-liberalni” javni progon Nine Badrić, Ivane i Marije Husar, jer su snimile spot u kojem pjevaju za “pravo nerođenog djeteta”. Hrvatska je realnost prepuna apsurda, pa tako i nekadašnji komunistički pitomac i “ultradesničar” zajednički grde i ruše ministra kulture. Vladanje javnim prostorom postalo je isto što i politička moć. Tom se moći može od crnoga napraviti bijelo, od ništarije uglednika, od istine laž, a od laži istina.

Da su npr. Nina Badrić i sestre Husar bile časne sestre i potom postale striptizete, to bi naši lijevo-liberalni mediji proglasili “avangardnim činom”, a moguće i “kulturnim događajem godine”. Ovako, u tradicionalnoj, patrijarhalnoj i konzervativnoj Hrvatskoj bivaju izrugivane što pjevaju u crkvenoj skupini. Novi je ministar kulture postao krivcem za “retradicionalizaciju Hrvatske” i prije nego je formalno postao ministrom. Glavna mu je krivnja postala najava da će preoblikovati hrvatsku kulturu kako bi ona bila utemeljena na nacionalnome identitetu i služila za njegovo promicanje. Kako je ministar i nakon neprestane javne hajke bio ustrajan, ovdašnji doušnici i tužibabe su ga dojavili čak i čuvenome lovcu na naciste. Efraim Zuroff poručio je hrvatskome premijeru da za ministra kulture ne postavlja “ustašu”! Još prije toga naši su ga “antifašisti” označili i prepoznali kao bliskoga Handžar diviziji! Vjerojatno je da je Zuroff i ovaj put dobio pouzdane i točne obavijesti kao i početkom devedesetih godina prošloga stoljeća. Tada su ga naši demokratski brižnici izvijestili da se u Hrvatskoj pojavila poštanska marka na kojoj je ustaški ministar Andrija Artuković. Jedina sitna pogreška bila je što na markici nije bio Andrija Artuković nego je bilo otisnuto ime autora te marke, ime zagrebačkoga slikara Lovre Artukovića. Usprkos tome gafu Zuroff za dio naše kulturno-političke ljevice slovi za moćnu i vjerodostojnu političku ikonu.

Zlatko Hasanbegović za njega i druge ultražidovske lobije ima dvije osnovne, apriorne “krivnje”, tj. ujedno je i musliman i “ustaša”. Bude li ministar kulture zbog vanjskih i unutarnjih političkih pritisaka smijenjen, mogao bi to ujedno biti i početak kraja Vlade Tihomira Oreškovića. Nakon toga šeficom SOA-e mogla bi postati Sanja Sarnavka, Vesna Pusić predsjednicom Matice hrvatske, a Peđa Grbin akademikom HAZU! 

>> HSP podupire Hasanbegovića: Progovorio je o stvarima o kojima se šuti od 1945. 

>> Hoće li Hasanbegović postati nova ikona desnice?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije