Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
01.10.2016. u 17:35

Mladenački razigran, Beljak bi podržao Plenkovića, da napakosti Petrovu... Beljak je u pubertetu, demokracija nam je još u pelenama

Dok SDP i HSS traže novo vodstvo, HDZ i Most dogovaraju novu Vladu. Ovaj put iza čvrsto zatvorenih vrata i bez svakodnevnih šokova u medijima kao kad je pregovore vodio Tomislav Karamarko. Koliko god dobro bilo što razgovaraju međusobno, a ne isključivo preko medija, nedostatak informacija plodno je tlo za kalkulacije.

I dalje čitamo o trgovini ministarstvima i ucjenama pa sve do najnovije ekskluzive kako su se mostovci bez objašnjenja ustali od pregovaračkog stola i otišli. Vijest je demantirao čak i HDZ, ali srbijanski portali su, naslađujući se, najavili nove izbore u Hrvatskoj, neki i bez upitnika u naslovu. Ako su politika i društvo bez morala, naivno se nadati da će novinarstvo biti drugačije.

Zašto je tako teško zamisliti Andreja Plenkovića i Božu Petrova kako, svaki sa svojom ekipom, pregovaraju pred kamerama? Nas zastupaju, mi smo ih birali i imamo pravo znati što rade provodeći volju naroda. Ništa nisu naučili od Karamarka koji je nakon već povijesnog zaplotnjačkog i neuspješnog preslagivanja završio na raftingu na Zrmanji, s kojeg je duhovito plasirao informaciju da ga politika i onako više ne zanima.

Sutra može sa Zoranom Milanovićem na bicikliranje pa neka zajedno osvajaju vrhove na koje se još nisu popeli.

Vjerojatno ni njega politika više neće zanimati kada u SDP-u poslože kockice koje im je vođa prije odlaska razbacao.

Sutra su izbori za predsjednika splitske podružnice SDP-a, nekad najveće u državi, koju je Zoran Milanović raspustio da bi se riješio Ive Baldasara jer je desničario, družio se s hosovcima i još ga kritizirao. Milanović je nakon discipliniranja splitske podružnice pokazao da nema tog socijaldemokrata u Hrvata koji je veći desničar od njega. Ali izbore je opet izgubio i napravio ono što je trebao učiniti ranije: povukao se. Pošteno.

Splićani su se ponadali da će odluka o raspuštanju podružnice biti povučena, ali prevarili su se. Što je dopušteno Jupiteru, nije volu.
U isto vrijeme povlačenje ne pada na pamet Kreši Beljaku koji je s HSS-om pretrčao s pobjedničke na gubitničku stranu pa suspendirao 100 ljudi.

Tako im i treba kad su ga birali. Kao mladac od 28 godina provaljivao je u aute pa je stvarno previše očekivati da postigne punu zrelost već kao 45-godišnjak. Još se traži, čas je desno, a čas lijevo, mladenački razigran, čas bi podržao Plenkovića, da napakosti Petrovu, a onda opet ne bi, posebno bude li mu ta podrška trebala. Na koncu poručuje, odlučio je – podržat će ga samo ako mu ne treba.

U svakom slučaju, i HSS kreće u unutarstranačku izbornu proceduru. Ne bi trebala biti dramatična jer su među suspendiranima većina potencijalnih Beljakovih protukandidata. Kandidaturu je na državnoj televiziji najavio Nenad Matić.

Priznao je da se šefu Beljaku nije usudio reći novost iz straha da i njega ne suspendira. Iako je Beljak u pubertetu, demokracija nam je još u pelenama.

>> Nenad Matić: Kandidirat ću se za predsjednika HSS-a

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije