Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jasmina Jovev

Vratili su me na posao, a o bivšoj županici vrlo malo razmišljam

Jasmina Jovev
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
31.12.2014.
u 09:25

"Bilo nam je stresno jer nakon što sam ja dobila otkaz, bez posla je ostao i moj suprug"

Kad je 2. veljače Jasmina Jovev gostovala u posljednjih 15-ak minuta emisije "Nedjeljom u 2", bio je to početak političkog kraja za moćnu SDP-ovu županicu Marinu Lovrić Merzel. Jasmina Jovev ju je tada optužila da je preko lažiranih naloga za plaćanje računa za reprezentaciju i izmišljenih manifestacija plaćala svoje privatne proslave i proslave svojih stranačkih partnera.

Iako je i prije toga bilo mnoštvo svjedočenja i novinskih tekstova o sumnjivim potezima županice, tek je, nakon izjava J. Jovev, DORH počeo obrađivati slučaj Merzel, što je rezultiralo županičinim uhićenjem u travnju, dva mjeseca nakon emisije te, nakon više mjeseci boravka u pritvoru, ostavkom županice. Prije toga Jasmina Jovev je potjerana iz županije i za Valentinovo je ostala i službeno bez posla. A sukob za županicom, za koju je vodila poslove protokola, počeo je nešto manje od godinu dana prije emisije jer je, kako kaže, "odbijala lažirati određenu dokumentaciju i u vrijeme predizborne kampanje raditi poslove izvan opisa svog radnog mjesta".

Danas, gotovo 11 mjeseci kasnije, Jasmina Jovev ponovno radi u Županiji. Radi kao šefica protokola aktualnom županu Ivi Žiniću iz HDZ-a koji je pobijedio na prijevremenim izborima prije mjesec i pol dana. Isti posao obavljala je i za županicu. Trenutačno čeka treće dijete sa suprugom Vedranom i radit će, kaže, dok može i ne ode na rodiljski. Od trenutka gostovanja na javnoj televiziji, mnogo se toga dogodilo. Bila je izložena pritiscima, prozivana HDZ-ovim pijunom, a cijelo to vrijeme bila je bez posla, kao i njezin suprug koji je, kao tehnološki višak, dobio otkaz na HTV-u koji je ugasio u to vrijeme sisačko dopisništvo. Tražila je bila moratorij na otplatu kredita kojim su renovirali kuću. Iako je bila bez ikakvih primanja, moratorij joj je odbijen. Poslala je više desetaka molbi za posao, no nitko ju nije htio zaposliti. Snalazili su se kako su mogli. No nije požalila što je sve iznijela u javnost.

:: Koliko vam se život promijenio od trenutka vašeg javnog istupa u emisiji "Nedjeljom u 2"?

Moj se život nije puno primijenio osim što sam godinu dana starija i bogatija za jedno veliko životno iskustvo. Malo sam poznatija nego prije i puno svjesnija tko su ljudi u mome životu koji će, bez obzira na okolnosti, nepokolebljivo stajati uz mene. Na moju sreću, shvatila sam da imam puno dobrih prijatelja.

:: Jeste li očekivali reakciju pravne države nakon istupa?

S obzirom na informacije koje sam iznijela u javnost, naravno da sam očekivala reakciju institucija. Ona nije izostala, ali ovih dana o tome vrlo malo razmišljam.

:: U međuvremenu ste ostali bez posla, pa vraćeni na radno mjesto. Kako se to odrazilo na obitelj, s obzirom na to da je i suprug istodobno ostao bez posla?

Razdoblje u kojem sam bila bez posla, a moja obitelj bez moga prihoda, bilo nam je veoma stresno, to više što je i moj suprug nekoliko mjeseci nakon mene dobio otkaz. Svatko tko se našao u takvoj situaciji zna što to znači. Zbog vaših problema krediti i računi ne prestaju stizati, a dugovi se nezaustavljivo gomilaju. Imala sam sreću da su obitelj i prijatelji bili uz mene i ovim putem svima njima iskreno na svemu zahvaljujem. Moju je obitelj ova nevolja na neki način učinila još snažnijom.

:: Jeste li cijelo to vrijeme dobivali potporu, mislim na prijatelje, obitelj, građane, i kako ste se nosili s kritikama da ste "nečiji" igrač?

Potporu su mi osim obitelji i prijatelja davali i brojni znanci, ali i sasvim nepoznati ljudi. Bilo je ugodno znati da nisam sama. Neutemeljene me kritike ne pogađaju osobito. Stojim čvrsto na zemlji i znam da uvijek ima onih koji se rado nabacuju blatom. No, to je doista njihov problem.

:: Trenutačno ste zaposleni u Županiji, radite u protokolu novog župana Ive Žinića, očekujete treće dijete.

Upravna inspekcija Ministarstva uprave utvrdila je da je moj otkaz bio protuzakonit i naredila moje vraćanje na posao. U Županiju sam vraćena 1. listopada 2014. godine. Zbog toga sam vrlo zadovoljna, a sve probleme koji su me sustigli ove godine nastojim ostaviti iza sebe. Gledam u budućnost – na proljeće se naša obitelj povećava za još jednog člana, uza sve obveze pokušavam magisterij privesti kraju, pjevam u ženskoj vokalnoj skupini "Lađarice"... Jednostavno, život ide dalje.

:: Kakav je odnos nove županijske vlasti prema vama?

U Sisačko-moslavačkoj županiji ja sam službenica, voditeljica Odsjeka za poslove župana i moj posao je jasno definiran. S novim županom i njegovim zamjenicima imam dobar i korektan odnos jer se posao drukčije ne bi mogao obavljati.

:: Biste li danas učinili isto?

Naravno.

>>Jasmina Jovev: Ne osjećam euforiju, ali sam zadovoljna

>>Zviždačica Jasmina Jovev vraća se na posao

>>Merzel: Sve su to laži, Jovev je radila za HDZ, a Stanković se sa mnom obračunava

Komentara 18

Avatar brk2101
brk2101
09:43 31.12.2014.

Za mene je gospođa Jovev heroina ili najosoba godine. Lijep primjer poštenja. Ovakvi, kao gospođa jovev moramo biti svi. Želim joj svu sreću u daljnjem životu.

4M
4mazge
09:42 31.12.2014.

zviždaći se moraju vratiti na posao....a kr i mi nalci moraju u zatvor....to je jedino ispravno

GO
Gomila
09:53 31.12.2014.

Istina pobjedila hvala bogu cestitam ti gos-Jovev

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije