Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA I SVIJET

Evo koji su bili najtraženiji pojmovi na internetu 2013.

dolores lambaša (1)
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/2
30.12.2013.
u 20:44

Na ljestvici globalnih trendova 2013. godine prvi je Nelson Mandela, a slijedi ga Paul Walker

Popisi najtraženijih pojmova na internetu često nam mogu dati zanimljivu sliku o najvažnijim događajima i osobama godine koja je na isteku.

Evo koji su pojmovi bili najtraženiji na najpopularnijoj tražilici - Googleu. Na ljestvici globalnih trendova 2013. godine, koja obuhvaća teme s najvećim rastom opsega pretraživanja u odnosu na prethodno razdoblje, prvi je nedavno preminuli južnoafrički državnik Nelson Mandela, a slijedi ga glumac Paul Walker, koji je poginuo u prometnoj nesreći. Iz ljestvice je vidljivo da su korisnike Googlea jako zanimali i novi gadgeti:

1. Nelson Mandela

2. Paul Walker

3. iPhone 5S

4. Cory Monteith

5. Harlem Shake

6. Boston Marathon

7. Royal Baby

8. Samsung Galaxy S4

9. PlayStation 4

10. North Korea

Gledajući pak listu trendova za Hrvatsku, očito je da su hrvatski narod ove godine ponajviše zanimale turske sapunice, a tek nakon Sile i Sulejmana Veličanstvenog dolazi tragično poginula glumica Dolores Lambaša:

1. Sila

2. Sulejman Veličanstveni

3. Dolores Lambaša

4. Paul Walker

5. Djevojka imena Feriha

6. Eurobasket 2013

7. Gangnam style

8. Stojan Matavulj

9. Eurojackpot

10. Vinko Coce

Iako nije ni približno popularan kao Google, Microsoftov Bing druga je najpopularnija internetska tražilica. Bing je još 1. prosinca objavio popise najtraženijih pojmova po skupinama, no samo za SAD. Amerikanci su od osoba najviše tražili Beyonce, Kim Kardashian i Rihannu, a Barack Obama tek je na desetom mjestu. Među glazbenicima najtraženije su ženske izvođačice: Beyonce, Rihanna i Taylor Swift, dok je jedini muškarac među prvih 10 Justin Bieber. Od gadgeta Amerikance je najviše zanimao Xbox:

1. Xbox

2. iPhone

3. Android

4. iPad

5. Windows Phone

6. Surface

7. Playstation

8. Nintendo

9. Blackberry

10. Kindle Fire

Zvijezde su najzastupljenije i na Yahooovom popisu najtraženijih pojmova. Prva na ljestvici je Miley Cyrus, koja je ove godine dobila ogromnu pozornost javnosti:

1. Miley Cyrus

2. Kim Kardashian

3. Kate Upton

4. Minecraft

5. Selena Gomez

6. Obamacare

7. Amanda Bynes

8. Jodi Aries

9. iPhone 5

10. Justin Bieber

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije