Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Google trendovi

Amerikanci najviše pretraživali Jennifer Lawrence i Kim Kardashian, a Hrvati Robina Williamsa i Maju Petrin

Robin Williams
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/5
16.12.2014.
u 13:00

Iza nas je godina showbiza! Barem tako pokazuju analitički podaci Googlea, jednog od najkorištenijih internetskih pretraživača.

Najtraženija osoba 2014. godine u cijelom svijetu bila je mlada glumica Jennifer Lawrence, Oskarovka koja je trenutačno najpoznatija po ulozi u filmu ''Igre gladi''.

Odmah iza nje, na drugo mjesto smjestila se starleta Kim Kardashian koja već godinama drži visoke pozicije na listama najtraženijih osoba. Na trećem mjestu francuska je glumica Juliet Gayet, javnosti poznata kao ljubavnica francuskog predsjednika Françoisa Hollandea.

Posljednje mjesto na svjetskoj listi najpretraživanijih zauzeo je poznati biznismen i vlasnik košarkaškog kluba L.A. Clippers Donald Sterling koji je u središte skandala zapao nakon što su u javnost iscurile snimke njegovih rasističkih ispada. 

Svjetska lista najtraženijih osoba gotovo je jednaka američkoj u kojoj se na trećem mjestu iza Jennifer Lawrence i Kim Kardashian umjesto Juliet Gayet nalazi Tracy Morgan, slavni komičar koji je ove godine u lipnju stradao u teškoj prometnoj nesreći od koje se još uvijek nije oporavio.

Hrvati su pak najviše pretraživali nedavno preminule osobe. Na prvom mjestu najpretraživanijih osoba nalazi se glumac Robin Williams koji je ljetos šokirao javnost nakon što je pronađen mrtav u vlastitoj kući. Iza njega nalazi se glumica Maja Petrin koja je u ožujku iznenada preminula u 42. godini. Treće mjesto hrvatske liste najpretraživanijih osoba zauzela je Nives Celzijus koja se nakon razvoda od nogometaša Dine Drpića ozbiljno bacila u pjevačke vode.  

Za razliku od svjetske i američke liste, na hrvatskoj listi najtraženijih osoba našao se i poneki sportaš. Ipak njihova mjesta rangirana su tek iza sredine. Na petom mjestu nalazi se izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač, na osmom Michael Schumacher, a na devetom ovogodišnji osvajač US Opena Marin Čilić.

Amerika

1. Jennifer Lawrence
2. Kim Kardashian
3. Tracy Morgan
4. Ray Rice
5. Tony Stewart
6. Iggy Azalea
7. Donald Sterling
8. Adrian Peterson
9. Rene Zellweger
10. Jared Leto

Svijet

1. Jennifer Lawrence
2. Kim Kardashian
3. Julie Gayet
4. Tracy Morgan
5. Renee Zellweger
6. Jared Leto
7. Lorde
8. Matthew McConaughey
9. Amal Alamuddin
10. Donald Sterling

>>Jennifer Lawrence: Ne držim dijetu, zlo mi je od koščatih glumica

>>Kim Kardashian dobila ponudu od arapskog princa

>>Poznata glumica Maja Petrin preminula u 42. godini

Komentara 1

Avatar airbizz
airbizz
15:55 24.12.2014.

endgame 5 milijuna otvaranja,loose change 3 milijuna,thrive 8 milijuna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije