Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jadranka Kosor:

'Vlada i ja nismo znali da Grabar Kitarović namjerava otići iz Washingtona'

Jadranka Kosor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
16.12.2014.
u 17:56

Kosor je potvrdila i da je to prouzročilo situaciju u kojoj je Hrvatska bila mjesecima bez veleposlanika u SAD-u.

Činjenica je da vlada, moji savjetnici i ja, kao premijerka, nismo znali da Kolinda Grabar-Kitarović namjerava otići iz Washingtona s mjesta veleposlanice i da je pokrenula korake da ode u NATO. Kada sam ja saznala za njen novi angažman, gospođa Kolinda Grabar Kitarović već je zaključila svoje pregovore s NATO-om.

Odgovorila nam je to bivša premijerka Jadranka Kosor na naš upit je li točno, kako piše bivša ravnateljica Instituta Ruđer Bošković Danica Ramljak u svom pismu Kolindi Grabar-Kitarović, da je aktualna predsjednička kandidatkinja ispregovarala odlazak u NATO mimo znanja tadašnje premijerke Jadranke Kosor i njene vlade.

Kosor je potvrdila i da je to prouzročilo situaciju u kojoj je Hrvatska bila mjesecima bez veleposlanika u SAD-u. – Zaista se nemam namjeru uključivati ni u čiju kampanju i nikoga javno ne podržavam. To potvrđujem jer su to činjenice, ali iskreno, ne želim se upuštati u daljnju elaboraciju cijelog tog slučaja jer sam svjesna da ću biti okarakterizirana kao netko tko radi za predsjednika Josipovića što, naravno, nije točno – zaključila je Kosor.  

>>U otvorenom pismu postavila 10 'vrućih' pitanja za Grabar-Kitarović

>>K. Grabar Kitarović: Hrvati se s ostala dva naroda moraju dogovoriti o uređenju BiH

Komentara 232

Avatar TvojUjko
TvojUjko
18:04 16.12.2014.

Ti i tvoja ministrica financija ste uveli građanaima ovrhe i skoro javne ovršitelje da plijene po kućama...što te briga za Kolindu gdje je bila i skim je.

CR
crvenipopivan
18:27 16.12.2014.

Partija okuplja sve otpadnike i svi zajedno perfidno udaraju po Kolindi, sreća narod hrvatski zna tko je ko i tko je što, partijaši gubite zauvijek.

19
1995josip
18:13 16.12.2014.

Karamarko je bio u pravu kada je izbacio iz HDZ Jadranku koja sada vrluda oko sdp kokošinjca .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije