Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivo Josipović

'Umjesto neposrednih izbora, oni vjeruju u kancelarsku Hrvatsku'

ivo josipović
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/10
18.12.2014.
u 21:17

Tijekom uvodnog nastupa grupa Pavel i Pozitivo, Josipović se fotografirao i pozdravljao s okupljenima

Nekoliko stotina građana okupilo se večeras na Cvjetnom trgu gdje je predsjednički kandidat i aktualni predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović održao svoj drugi veliki predizborni skup u Zagrebu iz kojeg je prije tjedan dana započeo s kampanjom.

Tijekom uvodnog nastupa grupa Pavel i Pozitivo Josipović se fotografirao i pozdravljao s okupljenima, da bi se zatim popeo na pozornicu i noseći crvenu ružu, lijepim riječima krenuo bosti svoje protivnike.

– Teško je voditi dijalog s onima koji vide samo crno-bijeli svijet. No od dijaloga se ne odustaje i onda kada oponenti izražavaju prezir nad demokracijom. Umjesto neposrednih izbora, nude nam kancelarsku Hrvatsku, govore da je pomirba propala jer ne vjeruju u budućnost, ne vole ljude i ne vole Hrvatsku. Naš polazak s trga maršala Tita njihov je jedini protuargument u ovoj kampanji. Dok oni tamo vide duhove, ja vidim HNK, Sveučilište u Zagrebu, Muzej za umjetnost i obrt, pa i Kavkaz – govorio je Josipović dok su ga u publici pratili istaknuti članovi Vlade poput Ranka Ostojića, Miranda Mrsića, Branka Grčića, predsjednika Sabora Josipa Leke.. .kao i bivši predsjednik Republike Stipe Mesić.

U domovinski se rat išlo srcem i zajedno te to nikada ne smije biti povod za podjele. Važan je povratak branitelja koji danas prosvjeduju svojim domovima i traženje rješenja gdje je to jedino moguće – kroz institucije. Građani razumiju i podržavaju brigu koju naši branitelji zaslužuju, ali jednako tako poštuju dostojanstvo institucija koje su stvorene kroz politički proces stvaranja samostalne Hrvatske – dotaknuo se Josipović pitanja branitelja u Savskoj 66.

Tijekom govora nekoliko je prolaznika počelo dobacivati neprikladne primjedbe, no uskoro su se razišli i dvadeset minutni govor završio je bez incidenta.

>>'Vlada nas je dovela na rub propasti, a Josipović kaže da je to pravi put'

Komentara 59

DR
Drzinedaj
21:42 18.12.2014.

Ivo broji zadnje dane, nema više Pantovčaka

DR
Drivoex
23:20 18.12.2014.

Hrvatska Hrvatska gdje se Kolinda pojavi slušamo mnoštvo Hrvata, na takozvanoj Hrvatskoj televiziji je zabranjeno pokazati mnoštvo Hrvata koji slijede Kolindu, zato pogledajte sve na KolindaTV Večeras u Osijeku krcata dvorana, tako je u svim mjestima gdje se pojavi. Hrvatskaka je rekla DA ZA Kolindu Hrvatska je odlučila Kolinda predsjednica

IV
Ivozamp
23:31 18.12.2014.

Ivo moj i tvoji od tebe digli ruke, svi se preselili na izvješće iz Osijeka, a tamo imaju i što vidjeti. Ivo moj pozdravljam te i čekam u Zampu, posla će se naći za tebe sigurno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije