Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predsjednički izbori

Transparency International Hrvatska: Sada je trenutak za građansku odgovornost

izbori,glasanje
Marijan Susenj/PIXSELL
10.01.2015.
u 12:21

Zahvaljujemo svim predsjedničkim kandidatima koji su prezentirajući svoje programe, ideje i stavove tijekom izborne kampanje otvorili mnoge važne teme za sadašnji trenutak hrvatskog društva

Transparency International Hrvatska na dan izborne šutnje, a neposredno prije otvaranja birališta u drugom krugu predsjedničkih izbora poziva birače da izađu na izbore, promatrače i članove biračkih odbora da dosljedno provode izborna pravila, a sve ostale zainteresirane da svojim djelovanjem ne utječu na sam izborni postupak.

– Zahvaljujemo svim predsjedničkim kandidatima koji su prezentirajući svoje programe, ideje i stavove tijekom izborne kampanje otvorili mnoge važne teme za sadašnji trenutak hrvatskog društva. Kampanja je završila. Sada pozivamo sve građane s pravom glasa da izađu na birališta i da snagom svog jednog glasa izaberu onu osobu za koju smatraju da će savjesno i odgovorno obavljati tu dužnost. Treba nam osoba koja će nam svojim primjerom pokazati da je moguće vratiti povjerenje građana u sve političke institucije našeg društva.

Potrebna nam je građanska odgovornost. Pokažimo ju tako da prema vlastitoj savjesti odlučujemo između dva kandidata koji sudjeluju u izboru – poručila je Davorka Budimir, predsjednica TIH-a.

Komentara 63

Avatar hrvoje horvat
hrvoje horvat
12:47 10.01.2015.

Ja bih rekao da je vrijeme za hrvatsku odgovornost.Građana mi je dosta.

LI
livoguza2
12:46 10.01.2015.

Također se pridružujem apelu građanima da budu svjesni svojih građanskih dužnosti i odgovornosti i da obvezno iziđu na izbore i glasuju po svojoj osobnoj savjesti. Nije moguće da postoji ijedan građanin koji misli da među kandidatima nitko ne zavrjeđuje njihovo povjerenje. Siguran sam da je uzoriti kardinal Bozanić u pravu kad kaže da ne očekujemo savršenog predsjednika i da je uvijek netko bolji od drugoga u svojoj nesavršenosti. moram svom hrvatskom narodu poručiti da snijeg, led, hladnoća, kiša...ne mogu biti opravdanje za neizlazak na birališta. Osobno bih se sramio pogledati u oči braniteljima, invalidima i bližnjima poginulih za Domovinu koji su danima i noćima u rovovima čuvali domovinu po snijegu, kiši, hladnoći i kiši granata, koji su u tim uvjetima ginuli i ostajali bez svojih organa, a meni nevrijeme smeta u toploj prostoriji zaokružiti broj ispred izbornoga kandidata. Ako se toliko nismo voljni žrtvovati, onda slobodnu i samostalnu Hrvatsku nismo ni zaslužili. Zato, noge u opanke i na birališta! Lp.

DU
Deleted user
12:32 10.01.2015.

Poslije izbora vidjeti će se imaju li građani savjest i jesu li savjest prepoznali kod kandidata ili su stranački nalozi bili jači.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije