Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potpora braniteljima

Sinčić i Klemm: Prvi i zadnji put sreli smo se kod šatora u Savskoj

Ivan Vilibor Sinčić i Josip Klemm
Foto: YouTube/ Pixsell
1/3
24.12.2014.
u 07:52

Posljednjih dana internetom kruži snimka, preuzeta s YouTube kanala Živoga zida, na kojoj predsjednički kandidat Ivan Vilibor Sinčić ispred prosvjedničkog šatora u Savskoj 66 odgovara na pitanja vezana uz podršku braniteljima koja mu postavlja Josip Klemm

Posljednjih dana internetom kruži snimka, preuzeta s YouTube kanala Živoga zida, na kojoj predsjednički kandidat Ivan Vilibor Sinčić ispred prosvjedničkog šatora u Savskoj 66 odgovara na pitanja vezana uz podršku braniteljima koja mu postavlja Josip Klemm, predsjednik Udruge specijalne policije i jedan od organizatora prosvjeda.

Klemm ispitivao

“Zašto vi kao mladi čovjek dajete potporu hrvatskim braniteljima?” pita Klemm Sinčića. “Podršku hrvatskim braniteljima dajem zato što su oni stvorili ovu zemlju i zato što su oni ugrožena skupina s kojom se trebamo solidarizirati”, spremno odgovara kandidat Živoga zida. “Zašto misliš da smo mi ugrožena skupina?” nastavlja dalje Klemm, dok Sinčić odgovara da branitelje “tlači kreditni sustav preko sadašnje marionetske vlade, oduzima im sva prava i ponižava ih”, nakon čega mu Klemm čestita...

Prizore viđene na snimci pojedini mediji protumačili su kao Klemmovu potporu Sinčićevoj kandidaturi, što obojica oštro opovrgavaju.

“Hvala što je došao”

– Taj mladić došao je pred šator, koliko se sjećam, deset dana nakon početka prosvjeda, s kamerom i u društvu još nekolicine mladih, i tada sam ga vidio prvi i zadnji put u životu. Tada još nije istaknuo predsjedničku kandidaturu, kasnije sam mu saznao ime. Reći ću sada, kao i tada: Hvala mu što je došao i dao potporu hrvatskim braniteljima – rekao nam je Josip Klemm, dodajući da su video snimali Sinčićevi prijatelji, a pitanja mu je postavio kako bi bio siguran da ta grupica mladih ljudi s kamerom neće praviti nikakve probleme.

I Ivan Vilibor Sinčić niječe bilo kakvu povezanost s Klemmom.

– Nemam nikakav kontakt s gospodinom Josipom Klemmom. Prvi put sam ga sreo tog dana u Savskoj na braniteljskom prosvjedu – komentirao je Ivan Vilibor Sinčić svoje izjave u kameru iza koje je bio upravo Josip Klemm.

– Štoviše, ja se od tog čovjeka ograđujem jer ne podržavam njegovu potporu HDZ-u. To nije u interesu branitelja. Ja sam zapravo time zgrožen. On podupire Kolindu Grabar Kitarović, njoj je donirao i novac. Ja njegov novac nikada ne bih uzeo – rekao nam je Ivan Vilibor Sinčić.

>>Objavljeno tko je najviše donirao za kampanju Ivana Sinčića

>>Puhovski o Sinčiću: On je idealan kandidat za protestne glasače

Komentara 64

BU
Bulaba
08:17 24.12.2014.

Crveni Ivo u teškoj panici, Sinčić mu oduzima birače, pa sad pokušava Sinčića proglasiti ustašoidom. Prilično jadno i glupo.

CA
capto a parva
08:30 24.12.2014.

... ljubav (interes) ne poznaje granice ...

L0
luena 01
08:25 24.12.2014.

Pih sto ti nebi uzeo od Klema novac samo da ti je donirao...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije