Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Analiza debate

Kujundžić pokazao da pomno prati ankete i da nije dobro primio posljednju

debata
Foto: RTL
1/2
Autor
Ivanka Toma
21.12.2014.
u 22:28

Grabar Kitarović iznosila je svoj program i stavove, ali se nije upuštala u polemike za koje je procijenila da od njih nema koristi

Prvo televizijsko sučeljavanje svih predsjedničkih kandidata nije otkrilo ništa novo u odnosu na to što su tijekom kampanje već rekli o svojim programima i stavovima, bilo političkim i svjetonazorskim, bilo jedni o drugima.

Najveća vrijednost RTL-ove emisije je u tome što su gledatelji imali priliku o svakome od njih: Ivi Josipoviću, Milanu Kujundžiću, Ivanu Veliboru Sinčiću i Kolindi Grabar Kitarović potvrditi dojam i provjeriti kakav je on u odnosu na druge predsjedničke kandidate.

A u verbalnim okršajima najžešći je bio Kujundžić.Već u startu emisije pokazao je da pomno prati ankete i da nije dobro primio posljednju u kojoj ga je, prema istraživanju Ipsos pulsa objavljenom prije tri dana, Sinčić pretekao i ima podršku od 9,2 posto birača, a Kujundžić od 7,2 posto. U paljbi na mladog kandidata nije birao sredstva, pa mu je pod nos stavio da studira šest godina, a završio je tri godine fakulteta čime je Sinčića isprovocirao da kaže kako je to bilo zbog bolesti. Josipović je tijekom emisije bio vrlo aktivan, često je koristio priliku za repliciranje i nikome nije ostajao dužan. No, za razliku od Kujundžića, nikog nije uvrijedio. Premda se mogla očekivati žestoka polemika između njega i kandidatkinje HDZ-a Kolinde Grabar Kitarović, izostala je.

Grabar Kitarović iznosila je svoj program i stavove, ali se nije upuštala u polemike za koje je procijenila da od njih nema koristi. Jedan od rijetkih napada na suprotan politički tabor bila je njezina tvrdnja da je Vlada Zorana Milanovića najgora u povijesti Hrvatske. Na to joj je Josipović odgovorio da je uvjerljivo najgora bila ona Ive Sanadera u kojoj je bila ministrica i podsjetio da se zbog korupcije pod kaznenim postupkom našao premijer i više ministara iz te vlade. Zbog korupcijskih afera iz HDZ-ova mandata na vlasti koje su se izvlačile u emisiji, Grabar Kitarović je zauzimala obrambeni stav i pozivala da se ostavi prošlost. Najmlađi kandidat Sinčić uspio je biti sat i pol u studiju RTL-a a da mu se na licu nije pojavio ni jedan osmijeh, niti se mogla iščitati ijedna emocija.

>> 'Imam dokumente! 49 posto Ine je u vlasništvu petorice tajkuna' 

>> Održano televizijsko sučeljavanje svih predsjedničkih kandidata

Komentara 46

GO
google385
06:54 22.12.2014.

ANKETA tko misli da josipovic nije za predsjednika neka mi udari plus.hvala

PE
peroZG
08:34 22.12.2014.

sad sam jos uvjereniji da je gs. kolinda daleko, daleko naj bolji kandidat za predsjednika i sva sreca da to gradani rh vide. kujundzic ostavlja dojam ja sam ja i nitko drugi, jednostavno mi se ne svida njegov stil i mislim da ima previse demagogije. sincic misli da ima carobni stapic i da ce stvari rjesavati jednim potezom. mozda u nekoj buducnosti kad nakupi jos malo godina i iskustva. yusipovic procitana prica djelovao mi je kak da ima nekakav komad znate gdje, neuvjerljivo, prestraseno, izgledao je ko da bi se najrade rasplakao. sto je trabao napraviti kad bi bio realan i za sobom pogledao sto su napravili on i njegovi patroni od ove nikad podijeljenje zemlje!!!

KL
Klarahrv
07:24 22.12.2014.

Kujundzic je vec pripremio predsjednicku lentu a bori se za 4. mjesto. Smjesan covjek.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije