Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
grabar-kitarović:

'Po meni je Hrvat i onaj tko je Srbin po nacionalnosti'

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Screenshot Youtube
1/2
15.01.2015.
u 17:48

Grabar-Kitarović rekla je da postoje razni načini unutarnjeg uređenja BiH te da to nije nužno treći entitet

– Po meni je Hrvat i onaj tko je pravoslavne vjeroispovijesti i koji je Srbin po nacionalnosti. On je ipak Hrvat u smislu hrvatskog državljanina – rekla je novoizabrana predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u razgovoru za bosanskohercegovačku televiziju BHT1. Dodala je da joj smeta izraz "građanke i građani" koji, kako je objasnila, smeta ljudima na selu koji smatraju da ih se time isključuje.

Grabar-Kitarović rekla je da postoje razni načini unutarnjeg uređenja BiH te da to nije nužno treći entitet. Zamolila je da se prestane govoriti da se ona zalaže za treći entitet jer "to ne odgovara istini". Rekla je da u Republici Srpskoj "nema povratka Hrvata koji bismo voljeli vidjeti" te da se veseli razgovoru s predsjednikom tog entiteta Miloradom Dodikom kako bi razgovarali o konkretnim problemima i pitanjima.

– Ja svesrdno želim Srbiji da krene putem članstva u Europskoj uniji – rekla je Grabar-Kitarović, naglašavajući i kako bi voljela da Srbija riješi pitanje položaja hrvatske manjine. Rekla je kako je samostalnost Kosova realnost.

 

>> Kolindi Grabar-Kitarović stigla čestitka i Sjeverne Koreje

>> Kolindi Grabar-Kitarović čestitao i Tomislav Nikolić. Pročitajte što je napisao

Komentara 574

Avatar TvojUjko
TvojUjko
17:56 15.01.2015.

U Hrvatskoj državi su svi Hrvati bili bilo koje nacionalnosti, i u Americi su svi Amerikanci..

MM
mali mate56
18:07 15.01.2015.

Predsjednice Hrvati su dobili predsjednicu, ČESTITAM Hrvate ovaj pu mediji nisu uspjeli prevariti.

DU
Deleted user
17:58 15.01.2015.

Ne poričem da postoje teškoće i dileme u oslovljavanju s govornice, ali reći da je Srbin zapravo de iure Hrvat - njima je to spoj vatre i vode odnosno rijetko se susreću čak i takvi koji se ne uvrijede, kad ih se prozove zabunom Hrvatom (nedavni slučaj na inozemnom turniru s Đokovićem). Načelno, de iure, postoji šansa da se i na taj način postavi oslovljavanje - ali uzevši u obzir krvavu povijest i činjenicu da velika većina pripadnika srpske manjine ovdje ore, a mole Boga da u Srbiji padne kiša, kako se to veli pučki, te da jedva čekaju prigodu za novu rundu obračuna (pitajte u Istočnoj Slavoniji), no pasaran...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije