Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcije SDP-ovaca

Ostojić: Za parlamentarne izbore treba se dobro pripremiti jer upaljen je crveni alarm

Rajko Ostojić
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/4
11.01.2015.
u 23:21

Prvo ćemo prospavati noć, a onda slijede analize. Jer ovo je poruka i za predstojeće parlamentarne izbore. Već u prvom krugu izbora bilo je vidljivo da građani žele promjenu smjera. Očito je da se SDP mora mijenjati, rekao je Mirando Mrsić

Očito je da će nakon poraza Ive Josipovića na predsjedničkim izborima biti ozbiljnih razgovora i u SDP-u jer mnogima u stranci, i drugima posve je jasno da ovo nije samo poraz Ive Josipovića nego i očiti signal birača da nisu zadovoljni kako SDP vlada državom. Ministra Miranda Mrsića, koji je vodio pobjedničku kampanju Ive Josipovića 2009. godine pitali smo koje su razlozi poraz.

- Prvo ćemo prospavati noć, a onda slijede analize. Jer ovo je poruka i za predstojeće parlamentarne izbore. Već u prvom krugu izbora bilo je vidljivo da građani žele promjenu smjera. Poraz će se morati analizirati u Josipovićevom stožeru i u stranci. Očito je da se SDP mora mijenjati, rekao je Mirando Mrsić i dodao kako će nova predsjednica Kolinda Grabar Kitarović poput Ive Josipovića biti dobra predsjednica te da će kao i on dobro surađivati s Vladom.

Vidno rastresen, iskreno nesretan porazom Ive Josipovića sličnu izjavu novinarima dao je i potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić. Nakon što je novoj predsjednici čestitao na pobjedi, rekao je da će trebati vrlo dobro analizirati ne samo drugi krug izbora nego i prvi krug jer, kako je rekao, svi mi koji se bavimo politikom trebamo se ozbiljno zabrinuti nad razlozima zbog kojih je Ivan Vilibor Sinčić dobio 300.000 glasova. I Ostojić je rekao kako razloge Josipovićevog poraza treba analizirati i stožer i SDP. Pitali smo ga boji li se gubitka parlamentarnih izbora.

- Ne bojim se ničega u životu, za izbore se treba dobro pripremiti jer upaljen je crveni alarm, rekao je Rajko Ostojić. Europarlamentarac Tonino Picula kao dominantni razlog poraza vidi u nezadovoljstvu građana socijalnom situacijom u zemlji.

- U SDP-u ćemo morati dobro analizirati ovaj rezultat, analiza je potrebna i kad naš kandidat pobijedi, a kamoli kad izgubi – rekao je Tonino Picula i dodao da se boji kako bi 2015. godina mogla svršiti jednako kako je i počela. Drugim riječima, Picula se boji da bi SDP mogao izgubiti parlamentarne izbore od HDZ-a.

Potpredsjednik stranke Zlatko Komadina upitan što misli koji su razlozi Josipovićeva poraza rekao je kako nije vidovit i nema kristalnu kuglu, ali kako je očito da građani nisu zadovoljni gospodarsko-socijalnim stanjem u državi.

- Žao mi je što kolega Ivo Josipović nije uspio jer on je doista na dobrom putu. Vlada mora i dalje posao odraditi do kraja, a SDP se mora dići do parlamentarnih izbora – rekao je Zlatko Komadina i dodao kako će se u stranci razgovarati o razlozima poraza.   

>> Milanović: Ovo je bila sektaška kampanja

Komentara 49

MX
MXLCLGTG
23:33 11.01.2015.

Vama je odavno upaljeno zuto svijetlo ali ubrzo vam se pali crveno odnosno odlazak ali ne zbog Kolinde nego zbog Vase nesposobnosti.

CR
crocro
23:39 11.01.2015.

Vama nije upaljen crveni alarm, vama je upaljen plavi alarm. Crveni alarmi se polako gase. I to sami od sebe. Došlo je do zamora materijala pa zato "crkavaju" crveni alarmi. A plavi su popularni i u modi, crvene ionako treba zamijeniti.

Avatar BuzzLightyear
BuzzLightyear
23:47 11.01.2015.

Povijest te stranke od 30-tih godina, kada je Tito dao ubiti sve svoje konkurente za vlast, povijest je zločina i pljački. Stoga bi bilo najbolje ugasiti ovu stranku, a da Picula i nekolicina drugih Hrvata u SDPu osnuju hrvatsku socijaldemokratsku stranku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije