Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grabar Kitarović:

'Više nismo u ratu da bismo morali imati rezidenciju na Pantovčaku'

Kolinda
Foto: Facebook
1/9
13.01.2015.
u 17:20

Kolinda Grabar-Kitarović napomenula je kako još uvijek nije formirala skupinu koja će s njom surađivati u Uredu predsjednika

Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je danas u poslijepodnevnim satima Pavu Hađiju, studenta iz Dubrovnika stradalog u prometnoj nesreći na Badnjak, a koji se trenutačno oporavlja u Traumatološkoj bolnici u Zagrebu. Nakon desetominutnog razgovora s ozlijeđenim studentom, Grabar-Kitarović odgovorila je na neka aktualna pitanja vezna uz njezino predsjedanje državom.

– Moram reći da sam se iznenadila, da izgleda dobro, ima želje za životom, želje za oporavkom i nadamo se najboljem – izjavila je Grabar-Kitarović nakon razgovora s ozlijeđenim navijačem Hajduka.

Napomenula je kako još uvijek nije formirala skupinu koja će s njom surađivati u Uredu predsjednika.

– Ne mogu odgovoriti tko će mi biti najbliži suradnici dok se kostur tima ne oformi. Moram još razgovarati s ljudima koji su trenutačno na Pantovčaku, ali svakako imam nekoliko imena kada je riječ o najbližim suradnicima – rekla je.

Napomenula je kako joj premijer Milanović još uvijek nije čestitao na pobjedi te da se nisu čuli.

– Ja ću ustrajati na našoj suradnji, na odgovornosti Vlade prema biračima, a ovisi o njemu kako će to dalje izgledati. Inicirat ću izvanrednu sjednicu Vlade čim dobijem te ovlasti, znači, nakon što položim zakletvu – izjavila je. Komentirala je i nedavni povratak Vojislava Šešelja u Srbiju.

– Žao mi je što je Haaški sud donio tu odluku, držim da je Šešelju mjesto u Haagu. Žao mi je i što Haaški sud dvanaest godina nije donio nikakvu presudu, mislim da je to sramota za taj sud. Kada položim zakletvu, odmah ću djelovati. Ako treba, otići ću u New York i obratiti se glavnom tajniku UN-a te općoj skupštini. Na ovom ne treba stati jer je gospodin Šešelj osoba koja podriva međudržavne odnose, a izaziva mržnju, velikosrpske tendencije i to je nedopustivo – napomenula je.

Kada je u pitanju preseljenje s Pantovčaka u Visoku ulicu, Kolinda Grabar-Kitarović navela je nekoliko razloga zašto misli da je to dobar potez.

– Moj odlazak s Pantovčaka ne ovisi samo o meni, ovisi i o drugoj strani. Tvrdim da ne postoji razlog zašto ured predsjednice ne bi bio u Visokoj ulici. Uostalom, u blizini su Ured premijera i Vlade te Hrvatski sabor i ne vidim veliku razliku što se tiče sigurnosnih uvjeta. Više nismo u ratu da bismo morali imati rezidenciju na Pantovčaku. Predsjednik Tuđman otišao je na Pantovčak nakon granatiranja Banskih dvora. Danas su se uvjeti promijenili i mislim da Ured predsjednice mora biti u skladu s modernim državama koje su otprilike naše veličine, dakle ništa pretjerano.

Na pitanje o suradnji s ministrom obrane Antom Kotromanovićem kada postane vrhovna zapovjednica oružanih snaga Republike Hrvatske, a čiji je resor kritizirala, izjavila je da vjeruje kako će komunikacija biti dobra.

– Očekujem da se neke odluke počnu donositi. U ovom trenutku nemam sve informacije koje ću imati jednom kada postanem predsjednica, ali očekujem da ćemo donijeti te bitne odluke kada je riječ o borbenom zrakoplovstvu, a općenito i o opremi oružanih snaga. Imamo dobre ljude, profesionalce i oni moraju biti dobro opremljeni – zaključila je Grabar-Kitarović.

 

>> Dinamo donirao za ozlijeđenog navijača Hajduka, Mamić i Antolić ga posjetili u bolnici

Komentara 128

Avatar navijač
navijač
17:46 13.01.2015.

Jedva čekam da razjuri onu bratiju s Pantovčaka i da oformi tim koji će radit u korist Hrvatske i njenih građana, a vidjet ćemo i na ljeto kako će razni Stazići , Šerbeđije i tko zna kakvi belosvjetski hohštapleri ljetovati na Brijunima kao za vrijeme Mesića i Josipovića.

TR
trevor
17:45 13.01.2015.

Kolinda, samo naprijed, ti si pobjednica!

Avatar Abcda
Abcda
18:45 13.01.2015.

Bit ce nova kraljica Torcide , poslije one katastrofe sa glupanima iz uprave Hajduka . ST i ZG , zajedno !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije