Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
josipović

Prepoznajem se kao kandidat koji odgovara Bozanićevim preporukama

josipovic
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Autor
Ivanka Toma
19.12.2014.
u 15:44

Josipović dodaje kako je kardinal mudro rekao da nema savršenog kandidata

Predsjednički kandidat Ivo Josipović sebe prepoznaje u velikoj mjeri kao kandidata za kojeg je preporuku vjernicima dao kardinal Josip Bozanić. Komentirajući kardinalov poziv vjernicima da izađu na predsjedničke izbore, Josipović je rekao kako vjerske zajednice imaju pravo i mogućnost artikulirati svoja stajališta o važnim javnim pitanjima, a predsjednički izbori to svakako jesu.

– Mene ne iznenađuje da je gospodin Bozanić izašao s preporukama. Ono što je najvažnije jest da je pozvao vjernike da izađu na izbore i u tome mu se mogu samo pridružiti. Kada je riječ o vrlinama koje treba imati budući predsjednik ili predsjednica, mogu reći samo da je riječ o općim vrlinama koje možemo svi podržati, rekao je Josipović dodajući da Bozanić, naravno, inzistira i upućuje na određene kršćanske vrijednosti, ali je pritom svjestan da preporuku o zabrani abortusa ne podržava ni jedan kandidat.

Zato je, dodaje Josipović, kardinal mudro rekao da nema savršenog kandidata.

– Kada je o riječ o ukupnoj slici budućeg predsjednika, moram reći da u velikoj mjeri sebe prepoznajem kao kandidata koji udovoljava tim uvjetima – zaključio je Josipović.

Inače, Josipović je danas boravio u Koprivnici gdje je odgovorio na novinsko pitanje kako HDZ ne gleda blagonaklono na njegov prijedlog ustavnih promjena.

- Vrlo je važno i značajno i pohvaljujem HDZ jer se jako bavi mojim programom. Gotovo svaki dan imaju neki skup ili izjavu na tu temu. Naime, problem je u tome što baš i ne razumiju taj projekt, ali dobro, ima vremena i ja sam siguran da će ustavne promjene, taj Pravi put o kojem govorim zaživjeti i nakon ovih predsjedničkih izbora. Priču ćemo preseliti u parlament, u društvo i vjerujemo da će se kao i '10 kad su se odupirali nezastarijevanju za ratno profiterstvo i pretvorbeni kriminal ipak i oni uključiti u Pravi put. Evo, imali smo jednu garnituru pravnika koji su pokušali osporiti Pravi put pa ste vidjeli zapetljali su se. Predsjednik jedno, kandidatkinja drugo, zastupnici i vodstvo treće pa sam pitao tko pije a tko plaća?! Pas čini mi se da ni danas to nije sasvim jasno - kazao je Josipović i zatim objasnio o čemu točno govori.

- Evo danas smo čuli kako nisu nimalo dobro proučili program. Pričaju o tome kako u Poljskoj i Estoniji nije bilo ustavnih promjena. Pa tko je govorio o ustavnim promjenama? Govorili smo o strukturalnim promjenama! A mi ovdje u Hrvatskoj te strukturalne promjene možemo učiniti samo promjenom Ustava. I bilo bi dobro da se malo na to koncentriraju i da razumiju da sve mjere gospodarske politike u ovim okolnostima kada država ne funkcionira, kada institucionalni okvir tjera, naprosto tjera investitore iz ove zemlje, bez tih institucionalnih promjena nema gospodarskog razvoja ma kakve gospodarske projekte stavili na papir - poručio je Josipović.

>> Kardinal Bozanić: Predsjednik mora prednjačiti domoljubljem i ne smije zaboraviti branitelje

Komentara 279

SP
Spezispezi
14:50 19.12.2014.

Vic desetljeća - definitivno !

Avatar Chupacabra
Chupacabra
14:51 19.12.2014.

Haha,.. koji šaljivđija ovaj naš regionalni preCednik. Vic maher, kojem i Mesić zavidi. :)

Avatar TvojUjko
TvojUjko
14:50 19.12.2014.

Ali Crkva ne prepoznaje tebe kao kandidata..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije